Connect with us

technokrata

Védelem éjszakai falánkság ellen

06082011155730952

Smart home

Védelem éjszakai falánkság ellen

Reggel arra ébredsz, hogy ki van fosztva a hűtőd? Joghurtos a hálóinged, pedig nem is ettél semmit? Van megoldás az éjjeli evéskényszer ellen!

Sokan sokféle képpen védekeznek az ellen, hogy éjszaka álmukban kieszik a hűtőt. Van, aki egyszerűen leláncolja az ajtót, de van, aki inkább bezárja a konyhaajtót. Létezik olyan megoldás is, hogy beépített zárral rendelkezik egy-egy hűtő, de azt ugye álmunkban is ki tudjuk nyitni a kulccsal. De mi van akkor, ha gondolkodni kell ahhoz, hogy ki tudjuk nyitni a készülék ajtaját?
Létezik rá egy megoldás, méghozzá a Fridgelock, mely a mágnesesség elve alapján zárolja a hűtőt, ráadásul az agyat is karban tartja. Minden alkalommal, amikor elhaladunk a hűtő előtt (vagy közeledünk hozzá), bekapcsol a zár mozgásérzékelője és a kijelzőn felvillan az Open gomb (nyitás). Ha ezt a gombot megnyomjuk, akkor nem kódot kér, amit akár álmunkban is be tudunk ütni, hanem tudásalapú kérdéseket tesz fel, melynek válaszát szintén a kijelzőn kell bepötyögni. Ha helyes a válasz, akkor az egyik mágnes felold és a hűtőt ki tudjuk nyitni, ha nem, akkor bizony zárva marad. Persze mindent ki lehet guglizni, de ahhoz ugye ész is kell, így aki álmában enné ki a hűtőt, az hoppon marad (vagy letépi az ajtót).

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle