Connect with us

technokrata

Veszteséges a Nintendo

nintendo money

Dotkom

Veszteséges a Nintendo

Mintegy 460 millió dolláros veszteséget kénytelen elkönyvelni a japán játékgyártó cég. Kevés konzol fogyott.

A Nintendo bejelentette idei pénzügyi eredményeit, mely elég lehangolóra sikeredett. A japán gyártó mintegy 37.3 milliárd jen (459.5 millió dollár) működő veszteséget szenvedett el. Mindezek ellenére a vállalat optimista és a következő fiskális szakaszban 35 milliárd jen működő bevételt vár az eladásokból.
Eladási oldalról is a forgalmazott termékek iránti kereslet hanyatlásáról vagyunk kénytelenek beszámolni, ugyanis a 2010-2011-es időszakhoz képest 36.2%-ot esett a kézi konzolok, konzolok és játékok eladása. Történt mindez annak ellenére, hogy jelentősen levitték a jelenlegi forgalmazás alatt álló termékeik árát, úgy, mint a Wii-nek és a 3DS-nek. Az sem tett jót a Nintendónak, hogy az Apple és az Android mind-mind egyre erősebb piaci szereplő a kézi konzolos játékok piacán, ugyanis a mai oksotelefonokon már kiváló játékélményekre tehet szert bárki, aki hajlandó pár forintot rááldozni egy-egy játékra, nem beszélve az ingyenes tartalmakról. A japán játékgyár emellett a nemzeti valutájuk túlértékelt mivoltát is okolja a veszteségek miatt, de ettől még bizakodóak. Bíznak a Wii U-ban, a jóárusított 3DS-ben és az olyan jövőben megjelenő játékokban, mint a New Super Mario Brothers 2-ben vagy a Brain Trainingben.

Aki 3DS-t szeretne vásárolni, annak tanácsoljuk, hogy várja meg a nyár közepét, ugyanis a Nintendo újabb leárazást tervez a kézikonzolon, mely tavaly is egy kisebb lökést adott az eladásoknak, bár nem eleget. Mintegy 13 és fél millió eladott 3DS-t adtak el az elmúlt évben és minden eladott konzol mellé sikerült majdnem három hozzávaló játékot is eladni (36 millió darab). Érdekes, hogy a sima DS-ből jóval több fogyott, ugyanis abból több mint 80 millió példányt adtak el világszerte annak ellenére, hogy az előző generációsból, a sima Nintendo DS-ből csupán 5.1 millió darabot adtak el. A játékgyár fő terméke, a Nintendo Wii konzol egész éves eladása elmaradt a 3DS-től, ugyanis mintegy 9.84 millió egység talált gazdát az elmúlt egy évben, összességében viszont 102 millió játékot adtak el hozzá.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd