Connect with us

technokrata

Egy szemüveg, ami feliratozza a filmet

sony-access-glasses2

Smart home

Egy szemüveg, ami feliratozza a filmet

Az amerikaiak egy dolgot utálnak jobban a szinkronizált filmeknél, ha olvasni kell filmnézés közben. A Regal Entertainment szerint ezzel a kütyüvel élmény lesz az is.

Köztudott, hogy ha egy külföldi film óriási sikereket ér el világszerte, akkor az amerikaiak jönnek, megveszik az összes jogot és leforgatják a saját verziójukat. Teszik ezt egyrészt azért, mert az amerikai színészek nem vonulnak szinkronstúdióba, hogy Dörner György angol hangja Eddie Murphy legyen, ugyanis nem szeretik, másrészt az amerikaiak nem szeretik a feliratos filmeket. Hogy miért, abba most ne menjünk bele, a nagyon kötekedők kedvéért pedig el illik mondani, hogy természetesen természetfilm és animációs filmek kedvéért azért számos nagy hollywoodi színész magára csukja a csendkabin ajtaját.

A Regal Entertianment és a Sony megpróbálja a lehetetlent és elkészítette az Access Glasses-t, mely egyaránt működik a 3D és a hagyományos mozik esetében is, amikor is feliratozza filmet hat különböző nyelven. Ez praktikus, mivel nem vész el a lényegi képből azoknak, akik nem akarnak ilyen kiegészítést a filmhez, a halláskárosultak pedig azért jó, mert ugyanúgy élvezhetik a filmet, mint a jól halló társaik. Másik funkciója a látáskárosultaknak lehet nagy segítség, ugyanis egy hang elmondja, hogy mit is lehet látni a képen. Ehhez azonban össze kell párosítani egy fülhallgatóval a szemüveget. A szemüveg tesztelése még ebben a hónap el fog indulni néhány nagyobb multiplexben, a nagy bevezetésre azonban várni kell, ugyanis országszerte majd csak 2013 első negyedévében lesz elérhető bárki számára az USA-ban.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd