Connect with us

technokrata

Hat díjnyertes Canon modell

canon_powershot_g1-x

Smart home

Hat díjnyertes Canon modell

Hat különdíjat nyert el a Canon a világ vezető fényképészeti kiadványainak szövetsége, a Technical Image Press Association (TIPA) által odaítélt kitüntetések közül.

A megelőző évben megjelentetett legjobb termékeket elismerő TIPA-díjakat az iparág legáhítottabb kitüntetéseinek tartják. A 2012-es díjak ismét méltatták a Canon széles portfóliójában jelen lévő minőséget, így a forradalmian új Cinema EOS családot is.

A TIPA a világ vezető fényképészeti kiadványainak szerkesztőiből álló zsűrije évente – az innovációtól a kialakításon át az általános termékminőségig minden szempontot figyelembe véve – értékeli a legújabb termékeket. A zsűri az elmúlt 12 hónapos időszakban bemutatott legkiemelkedőbb termékeket díjazza, és ebben az évben a Canon következő modelljeit részesítette elismerésben:

  • A legjobb professzionális DSLR-gép: Canon EOS-1D X
  • Legjobb felsőkategóriás kompakt fényképezőgép: Canon PowerShot G1 X
  • Legjobb professzionális DSLR-objektív: Canon EF 8-15mm f/4L USM halszem
  • Legjobb multifunkciós fotónyomtató: Canon PIXMA MG8250
  • Legjobb video DSLR: Canon EOS 5D Mark III
  • Legjobb professzionális videokamera: Canon EOS C300 digitális filmkamera

„Nagyszerű eredmény, hogy a TIPA hat díját is begyűjthettük. Az elmúlt év kivételes volt a Canon számára: egy sor úttörő terméket jelentettünk be, így például a mérföldkőnek számító EOS C300-at és a régóta várt EOS 5D Mark III gépet” – nyilatkozta Kieran Magee, a Canon Europe professzionális marketing részlegének igazgatója. „A TIPA-zsűri fantasztikus reakciója jól jelzi a Canon elkötelezettségét a kiemelkedő minőségű képalkotás mellett, valamint hogy valóban lenyűgöző fogyasztói és professzionális termékeket készítettünk.”

A Canon díjnyertes termékeinek értékelése után a TIPA-zsűri az alábbi hivatalos véleményt közölte:

A legjobb professzionális DSLR-gép: Canon EOS-1D X

A Canon új, csúcskategóriás professzionális DSLR gépe a teljes méretű érzékelő kreatív előnyeit egyesíti nagy sebességgel és nagy érzékenységgel a profi hír-, sport- és természetfotósok igényeinek kiszolgálásához. A 18 MP CMOS érzékelőt és két DIGIC 5+ képfeldolgozó processzort tartalmazó EOS-1D X a képminőség és a másodpercenkénti akár 14 képes nagy felvételkészítési sebesség jól kiegyensúlyozott kombinációját kínálja. Az alap ISO-érzékenységi tartomány (100-51200) mindkét irányban kiterjeszthető, a szélső értékek ISO 50 és 204800 is lehetnek. Az új fejlesztésű, 61 pontos, 41 kereszt típusú érzékelőt autofókusz-rendszer a valaha készült leggyorsabb és legpontosabb: a fényképezőgép még alacsony megvilágítás esetén is képes felismerni és követni a gyorsan mozgó tárgyakat. Full HD videofelvétel és beépített Ethernet-kapcsolat egészíti ki a professzionális modellt.

Legjobb felsőkategóriás kompakt fényképezőgép: Canon PowerShot G1 X

A jó képminőséget szokás a cserélhető objektívekkel társítani, de az igazság az, a két dolog között nem feltétlenül van kapcsolat. A Canon felismerte, hogy sok fotós szeretne DSLR-hez hasonló képminőséget, de kompakt stílusú házban, kiváló minőségű, nem cserélhető zoom objektívvel. A PowerShot G1 X-ben egy nagy, 4:3 képarányú, 14,3 megapixeles, 18,7 x 14 mm-es CMOS-érzékelő található – hasonló az EOS DSLR-modellekben használt APS-C érzékelőkhöz. Az eredmény egy olyan kompakt fényképezőgép lett, amelyik alacsony megvilágítási szint esetén is kiváló minőségű képeket készít.

Legjobb professzionális DSLR-objektív: Canon EF 8-15mm f/4L USM halszem

A halszemoptikákkal lenyűgöző, extrém látószögű képek készíthetők. 24×36 mm-es, teljes méretű érzékelővel felszerelt DSLR-fényképezőgépekkel a EF 8-15mm képes akár teljes méretű, akár kerek „halszem”-képek készítésére. Kisebb érzékelők esetén lefedi a teljes képkockát. 180 fokos látómezője kivételes kreatív felvételi lehetőségeket biztosít. A Canon felsőkategóriás, L sorozatú objektívjét kivételes optikai kidolgozás, minőség és tartósság jellemzi. A szabadalmaztatott SubWavelength Structure Coating (SWC) bevonat csökkenti a szellemképességet és a csillanásokat, a kiegészítő fluortartalmú felületkezelés pedig megkönnyíti a nagy előoldali elem tisztítását.

Legjobb multifunkciós fotónyomtató: Canon PIXMA MG8250

Vonzó kivitelével és tovább bővült csatlakozási lehetőségeivel –immár az új PIXMA Cloud Link is használható és mobilkészülékekről is lehet vezeték nélkül nyomtatni – a Canon PIXMA MG8250 fotólabor minőségű nyomtatást kínál, mégpedig lenyűgöző sebességgel. A nyomtatófej 1 pikoliteres cseppeket nyomtat és akár 9600 dpi felbontásra is képes. A hat tintával dolgozó rendszer pigmentfeketét, valamint fekete, magenta, világoskék, sárga és szürke tintát használ, a szemcsézettség nélküli, sima, színes, 10×15 cm-es fényképe mindössze 20 másodperc alatt végrehajtott kinyomtatásához. Része a csomagnak egy CCD lapolvasó is, amely 4800 x 9600 dpi felbontással képes a 35mm-es filmeket beolvasni, ami igencsak kívánatos eszközzé teszi ezt a multifunkciós gépet a fényképezés minden rajongója számára.

Legjobb video DSLR: Canon EOS 5D Mark III

A Canon EOS 5D Mark II megváltoztatta a fényképezés világát. A digitális állóképek és videók immár nem két külön világ, nem kell hozzájuk két eltérő rendszert használni. A felhasználók az adott pillanatban maguk dönthetik el hogy állóképet vagy videót (netán mindkettőt) akarnak rögzíteni, ugyanazzal a kamerarendszerrel. Az EOS 5D Mark III ezt az élményt fokozza tovább az újonnan tervezett, 61 pontos AF- és a 63 zónás fénymérő rendszerével, valamint az új, 22 megapixeles, elképesztően nagy ISO-érzékenységű érzékelőjével. További, a filmkészítést segítő funkciók a kézi expozícióvezérlés, valamint a nagy bitsebességű videotömörítési funkciók kibővített készlete: a gép kezeli a képkockán belüli (ALL-I) és kívüli (IPB) eljárásokat is.

Legjobb professzionális videokamera: Canon EOS C300 digitális filmkamera

A forradalmi C300 elkészítésénél a Canon számos területen – érzékelők, képfeldolgozó processzorok optikák – szerzett szakértelmére támaszkodott. Az eredmény egy új, mérföldkőnek számító videokamera-technológia, amely kétféle változatban érhető el: Az EOS C300 EF-foglalattal van felszerelve a cserélhető objektívekhez, az EOS C300 PL pedig PL-foglalattal. Kifejezetten ehhez a rendszerhez készült egy nagyfelbontású, 8,3 megapixeles, Super 35mm-egyenértékű CMOS-érzékelő. Mindkét változat moduláris felépítésű, és videóobjektívek új családja kíséri.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd