Connect with us

technokrata

Jövőre valósággá válhat a Google kijelzős szemüvege

google project glass2

Smart home

Jövőre valósággá válhat a Google kijelzős szemüvege

A Google kiterjesztett valóság-szemüvege (Augmented Reality-AR) tesztelésének utolsó fázisába került. Már az utcákon kóborolnak vele.

Tegnap a Google végre lerántotta a leplet a nagy titokban készülő Project Glass-ről, mely a keresőóriás cég első AR-szemüveg is egyben. Igaz, még legalább egy év, hogy a boltok polcaira kerüljön a kütyü, mellyel valós időben juthatunk információkhoz a szemüveglencsén keresztül. Elkezdődött tehát a nyílt tesztelés, így senki ne csodálkozzon azon, hogy ha szembejön vele egy olyan figura, aki úgy néz ki, mint aki egy Star Trek konferenciáról jött, ő csupán egy Google tesztelő.

A Project Glass-nek stílusosan Google+-os oldala is van, ahol a tesztelők írnak élményeikről, párbeszédre invitálnak minden érdeklődőt és megosztottak néhány fotót is a trekker kiegészítőről. A magukat csak Google X-nek hívó csapat megosztott egy videót is arról, hogy mennyire hasznos az AR-szemüveg.

A videóban látható, hogy a lencsén keresztül látjuk a legfontosabb információkat, hangutasítást adhatunk szinte bármire, útbaigazítást kérhetünk, koncertjegyet vásárolhatunk, fényképet készíthetünk és még videócsetelhetünk is a barátnőnkkel, akinek ukulelés szerenádot adunk egy New York-i felhőkarcoló tetején. Mindezt természetesen androidos alapon. Igazából pont úgy működik, mint egy oksotelefon, ugyanazokat tehetjük meg vele, de itt minden a szemünk előtt történik és ettől még izgalmasabbá teszi a dolgot. Pont olyanná, mint az iPhone 2G tette azt a bemutatása napján.

Nemrég még olyan hírek keltek szárnyra, hogy a Project Glass korábbi prototípusa úgy nézett ki, mint az Oakley Thumps, mely elég nehézkes és zavaró, de szerdai leleplezés képein egy sokkal kecsesebb szemüveget láthatunk, melyre a fenti jellemzés egyáltalán nem illik. A Google elárulta azt is, hogy tucatnyi lencse és szemüvegforma közül választhatunk majd, olyat, amilyen a személyiségünkhöz a leginkább passzol. A kérdés csupán annyi, hogy a Google+ -ra épül az egész Project Glass, vagy más közösségi oldal is kap lehetőséget, hogy a lencsénken megjelenjen? Mert ha a Facebook kimarad, akkor bizony neki is ki kell találnia valamit. Mondjuk összeállhatna egy projekt erejéig az Apple-vel.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd