Connect with us

technokrata

Júniusban jön a Sony olcsó slow-motion 4K-s kamerája

nexfs700_logo

Smart home

Júniusban jön a Sony olcsó slow-motion 4K-s kamerája

A NEX-FS700 240 képkocka/másodperc sebességgel is elbán, de a 960 képkocka se kottyan meg neki.

Már hallottunk olyan pletykákról, hogy a Sony hamarosan piacra dob egy 4K felbontásra képes kamerát, az FS700-at, méghozzá 9000 dollár alatti kezdőártól. Majdnem igaz.

Amit most már biztosra vehetünk, hogy a kamera júniusban érkezik, de néhány dolog sajnos nem vált valóra. Például nem 9000, hanem 10000 dollár alá próbálják préselni az árát és egyelőre még nem lesz 4K-képes. Ezt egy későbbi firmware frissítéssel lehet majd elérni. Azért a kamera tulajdonságai így is elég lenyűgözőek, mint például a lassított felvételi mód. A Super Slow Motion kamera 120 képkocka/másodperc vagy 240 képkocka/másodperc sebességgel rögzíti a videókat 1080p-ben, de képes 480 és 960 képkocka/mp-re is, csak ebben az esetben sajnos le kell mondani a full HD-ról.

AZ NX-FS700 kamerájának objektívje cserélhet, beleillik az E-Mount vonalába, így egy egyszerű adapter segítségével ráhelyezhetjük az összes ilyen SLR és DSLR 35 mm-es lencsét. A korábbi FS sorozatok lencséi is kiválóan használhatóak vele, így nincs határa kreativitásunknak. A kamera emellett rendelkezik arcfelismerő programmal és autófókusza révén mindig rajta marad a beszélő vonásain az élesség. Ráadásul akinek ilyen kamerája van, az bárhol bárkinek dolgozhat vele a nagyvilágban, ugyanis mi magunk dönthetjük el, hogy NTSC-ben akarunk-e felvenni vagy PAL-ban.

A Sony két változatban készül júniusban a piacra dobni: a NEX-FS700U csak a kameratestet tartalmazza, a NEX-FS700U esetében pedig mellékel hozzá egy 18-200mm-es zoom lencsét.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek