Connect with us

technokrata

Egyidőben hűt és fűt az LG nagyvállalati hővisszanyerő rendszere

OJOcK7a

Dotkom

Egyidőben hűt és fűt az LG nagyvállalati hővisszanyerő rendszere

Az LG Electronics a kereskedelmi légkondicionálók és energetikai megoldások teljes választékát mutatta be a 2012-es Mostra Convegno Expocomfort (MCE) épületgépészeti szakvásáron Milánóban, Európa első számú légkondicionálókat felvonultató kiállításán.

Az LG ezen a szakvásáron állította ki legújabb légkondicionáló rendszereit, többek között a rendkívül energiatakarékos Multi V III hőszivattyús VRF rendszert és az új Hydro Kit-et, amelyet a gyártó kifejezetten az európai felhasználók igényeire optimalizált. Egy innováció is debütált a vásáron: a világ első változó víztérfogatáramú vezérlőrendszere, vízhűtéses VRF rendszerek számára.

A Multi V III sorozat 4,58-as fajlagos fűtési fokkal és egységenkénti megnövelt teljesítménnyel büszkélkedik, akár 1000 méteres csővezetékhosszon. A Multi V III hővisszanyerő rendszer képes egy időben fűteni és hűteni a különböző zónákat, maximum 7,1-es fajlagos fűtési fokkal (COP), sőt, mi több, a termék elnyerte az „A” osztályú besorolást is.

 A Hydro Kit, amely környezetbarát megoldást nyújt padlófűtésre és vízmelegítésre, szintén a 2012-es MCE kiállításon mutatkozott be először. A rendszer 77%-os energia-megtakarításra képes és a hagyományos kazánokhoz képest 51%-kal kisebb a károsanyag-kibocsátása. Az LG változó víztérfogatáramú vezérlőrendszerei elsősorban az energiatakarékosságuk és környezetbarát működésük miatt kiemelkedőek. Az állandó térfogatárammal működő rendszerekkel ellentétben a változtatható térfogatáramú rendszerek akár 71%-kal csökkenthetik az épület energiaszükségletét, a keringető szivattyú működéséhez szükséges energia optimalizálásával. Ezt a technológiát a gyártó a Multi V Water II rendszerbe is beépítette, hatékony működést biztosítva a víztérfogatáramú szabályozásával. A vezérlőrendszert már kereskedelmi forgalomban is kipróbálták, hiszen az LG technológiáját a franciaországi Bouygues központ elsőként vezette be.

 Az LG a légkondicionálók széles skáláját mutatta be a vásáron, többek között a Multi V III hővisszanyerő rendszert, a Therma V, a H Inverter és a Prestige Inverter készülékeket. Ezeken felül számos épületirányítási rendszer is bemutatkozott a vásáron.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle