Connect with us

technokrata

Útlevél, ami 2 TB-os

WD_MyPassport

Smart home

Útlevél, ami 2 TB-os

A Western Digital bemutatta legújabb MyPassport hordozható merevlemezeit, mely új sorozat legnagyobb tagja átlépte a bűvös 2 TB-os tárhelyet.

Merevlemezválság ide vagy oda, a WD megint hatalmas tárhellyel büszkélkedő külső merevlemezeket dob a piacra a My Passport széria személyében. Mint tudni lehet, kétféle külső merevlemez van (a Mobil Rack-es megoldást hagyjuk): amelyiknek kell a 220 és amelyiknek nem. A MyBook-szériának például kell a külső áram. Legutóbb múlt csütörtökön került piacra az új széria, a WD MyBook Thunderbolt Duo, melynek legnagyobb tárkapacitása 2×3 TB és kifejezetten Mac-hez készült, mivel Thunderbolton keresztül kommunikál (700 MB/s olvasás és 500 MB/s írás). De nem is ez a lényeg, erről már írtunk a MacWorld Expo kapcsán.

Van egy másik külső HDD megoldás is, ehhez nem kell külön tápegység (nem kell falba dugni, akár egy vonaton is másolgathatunk, mivel az áramot a laptopból veszi fel), jobb esetben elég egy USB bemenet, rosszabb esetben 2-t igényel az áramforrás miatt. Utóbbi esetben külön szívás az olyan netbookok esetében, ahol összesen csak két USB kapu van. A MyPassport egyik legnagyobb előnye (akárcsak a többi versenytársnál), hogy kicsi és kompakt, egy nagyobbacska belső zsebbe simán befér, egyetlen hátránya, hogy egy ilyen külső HDD átlagban pár száz GB adattárolásra képes. Nem úgy az új széria esetében. Egyrészt 5 különböző színben lesznek kaphatóak, így mindenki a saját gépének színéhez igazodhat, másrészt a legkisebb WD MyPassport is 500 GB-os és USB 3.0-án csatlakozik. Amerikában az 500 GB-osért 130 dollárt kérnek el, őt követi a 750 GB-os (150 dollár), az 1 TB-os (180 dollár), a 1.5 TB-os (200 dollár) és a legnagyobbért, a 2 TB-osért 250 dollárt kell fizetni.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák