Connect with us

technokrata

Megérkezett a 16 megapixeles Samsung fényképezőgép

DV300F_logo

Smart home

Megérkezett a 16 megapixeles Samsung fényképezőgép

Miután januárban bemutatta a dél-koreai gyártó DV300F kompakt fényképezőjét, ma reggeltől hivatalosan is megvásárolható a WiFi-képes eszköz

A két kijelzős DV300F fényképezőgépe (az optika mellett is található egy pici, másfél colos  LCD monitor önfényképezéshez) 16 megapixeles képeket készít, maximális zoomja ötszörös, lencséje pedig 25 mm-es.

Az eszközzel sokkal profibban tudják majd az önmagukat csak ilyen módon kifejezni képes emberek fényképezni, mivel a lencse melletti LCD-n láthatják azt, amit a kamera lát, de olyan újdonságot is kapott a gép, mint a „Children Mode”. Ez a mód arra jó, hogy ha tökéletes fényképet szeretnénk kapni kisgyermekünkről, akkor bizony nehéz dolgunk van. Az utolsó pillanatban elrántja a fejét, más köti le, nem figyel ránk. A Children Mode-dal viszont a Samsung egyáltalán nem lőtt mellé, sőt, ugyanis a fényképezőgép helyettünk is leköti a gyerkőc figyelmét úgy, hogy vicces animációkat játszik le az elülső LCD-n, amire a gyerek minimum odafigyel, de akár mosolyra is fakaszthatjuk vele.


A 16 megapixeles gépben van beépített WiFi, így a képeinket könnyedén megoszthatjuk a Facebookon vagy a Picasan, de e-mailben is elküldhetjük ismerőseinknek a kívánt tartalmat. Extraként a fényképezőgépbe került egy „Smart Face Recognition”, mely felismeri a képen az arcot és ahhoz mérten állítja be a fényeket (az arc nem lesz sötét vagy túlégett). A készülék mától világszerte elérhető, Dél-Koreában 299.000 wonba kerül, ami átszámítva nagyjából 60 ezer forintnak felel meg.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek