Connect with us

technokrata

„Élőszereplős” játékmotor a GDC-n

kara_cimlap0

Dotkom

„Élőszereplős” játékmotor a GDC-n

David Cage, a Heavy Rain készítője bemutatta legújabb játékmotorját a Game Developer Conference-en. Egy élő színész játéka elevenedik meg a képernyőn.

A 7 perces rövidfilmben egy Kara nevű android születését követhetjük nyomon, aki öntudatra ébred. A látvány lenyűgöző, de láttunk már ilyet régebben is. Viszont a videó elkészítési módja az, amire sokan felkapták a fejüket, ugyanis az eddig megszokott játékkészítési metódusokkal szemben ez az eljárás lehetővé teszi, hogy élő személyről rögzítsük az arc mimikáját és a test mozgását, miközben az alany hangja is rögzítésre kerül, és valós időben kerül rá a digitális testre.

A rövidfilmben látható android is valójában egy hús vér emberről lett mintázva, Valorie Curry-ről, akinek az arcán 90 szenzor volt elhelyezve. A film elkészítője szerint ez a 7 perces videó nem több mint egy demo (mely valós időben renderelődött PlayStation 3-on) és egyetlen egy eleme se fog megjelenni a következő játékában. Utóbbi kit érdekel, lássuk a videót!Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle