Connect with us

technokrata

Tata Megapixel – Gyönyörű hibrid autó Indiából

tata-megapixel

Smart home

Tata Megapixel – Gyönyörű hibrid autó Indiából

Sajnos csak koncepció az autó, de ha tömeggyártásra kerülne sor, bizony hamar elkapkodnák a vásárlók. India a XXI. században is köszöni, jól van.

A Genova Motor Show egyik legszebb ékköve lehet ez az indiai elektromos kisautó (EV), melyet a Tata állít ki a szakkiállításon.  Sajnos csak egyelőre még csak koncepció, de ha piacra kerül, akkor kemény ellenfele lehet bármelyik város EV-nek. A Tata Megapixel négyüléses kompakt hibrid autó, mely egy feltöltéssel plusz teli tankkal nagyjából 900 kilométert képes megtenni. Minden egyes keréknél található egy meghajtó motor, az utastér alatt található a benzines-elektromos motor. Az EV töltése egyáltalán nem hagyományos, ugyanis nem egy csövet kell a kaszniba dugni, hanem kábelnélküli induktív töltő panellel, amelyet például otthonunkban szerelünk a garázs padlójába és efölé parkolva a kocsit elindul a töltés. Innovatív megoldásként a töltöttségi szintet pedig a szélvédő alatt látjuk.
Ez a kisautó kifejezetten városi portyázásra készült, mert bár 4 üléses, túl sok hely nincs a csomagoknak. A kerekei 180 fokban forgathatóak (Zero Turn Drive System), így például parkoláskor mondhatni tolatgatások nélkül ki tudunk csusszani vele két kocsi közül, 2.8 méteres kört leírva. Az ajtók nem kitárhatóak, hanem csúsztathatóak, így rengeteg helyet tudunk spórolni ki és beszálláskor, illetve olyan helyekre is be tudunk parkolni, amely mellett már egy Fiat 500-as is inkább elmegy. A vezetőülés mellett a középkonzolon információs konzol is van (Human Machine Interface), melyet egy joystickkal tudunk irányítani, és olyan dolgokat állíthatunk be rajta, mint belső hőmérséklet, ventilátor, vezetői beállítások (profil) és a telejsítményt. Emellett található egy oksotelefon dokkoló is a járműben.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek