Connect with us

technokrata

Interaktív kijelzővel, kiterjesztett valósággal kísérletezik a Microsoft

holoflector

Smart home

Interaktív kijelzővel, kiterjesztett valósággal kísérletezik a Microsoft

A Microsoft Research kutatói videókban mutatják meg, miért is kapnak fizetést.

Hogy készül a Windows 8, az új Windows Phone meg az Office 15, az egy dolog. De van a Microsoftnak kutatólaborja is, ahol olyan fincsi dolgokkal kísérletezgetnek, mint az átlátszó interaktív 3D kijelző, mely a Cambridge-i Egyetem HoloDesk projektjének eredményeire épül.

Vagy itt a Holoflector, amely egy kiterjesztett valóság (AR) tükör.

De kísérleteznek olyan projektorral is, melynek kivetített képe érintésérzékeny. Ez a pikoprojektor abszolúte hordozható, a videóban vállra lett szerelve és leginkább egy Kinect érzékelőre hasonlít. Ezt a projektor összekapcsolhatjuk a számítógépünkkel és ugyanúgy tapizhatjuk, zoomolhatunk a kivetített képet/ben, mintha egy érintőkijelző esetében tennénk. A pikoprojektor készítői szerint hamarosan képesek lesznek minimalizálni a kivetítő méretét, amely így felhasználóbarátabb lesz a jelenlegi vállas megoldásnál.

És akkor még nem beszéltünk az Illumishare-ről, mely egyfajta képernyőmegosztás egymás között, de nem úgy, ahogy eddig azt megszokhattuk. Ez egy kamera-kivetítő kombó, mely kivetítő mindkét félnél egy közös felületet mutat. Amit abba behelyezünk, azt a másik fél szintén látja és ugyanígy vissza.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp