Connect with us

Hirdetés

technokrata

Canon EOS 5D Mark III profi szemmel

Smart home

Canon EOS 5D Mark III profi szemmel

Március 2-án, a világpremierrel egyidőben meghívást kaptunk a Canon Hungária által tartott exkluzív bemutatóra, melyen végre kézbe vehettük a várva vártt EOS 5D Mark III DSLR fényképezőgépet.

Kipróbálhattuk a szintén megújult EF 24mm/f2.8 IS USM, EF 28mm/f2.8 IS USM, és a professzionális EF 24-70mm/f2.8L II USM objektívekkel, valamint az új Speedlite 600EX-RT rádiós vakuval. A korábban bemutatott lenyűgöző technikai adatokra  most nem térnénk ki, a kézbevétel utáni benyomásainkat szeretnénk megosztani:

Amikor anyag van a gépben
A gépváz fogása és kidolgozása sokkal inkább az 1D széria robosztusságára és megbízhatóságára emlékeztet – nincs a korábbi műanyagos érzés -, pedig a váz kevesebb, mint 1 kilót nyom. A kezelőszervek továbbra is jól és gyorsan használhatók, a markolatok belesimulnak a kézbe. A megújult opcionális vertikális markolaton már megtalálunk minden olyan gombot és joystickot, melyek a vízszintes kezeléskor hüvelykujjunkkal használtunk, meggyorsítva ezzel a kezelést.

Belenézve sokkal világosabb és tisztább képet látunk, köszönhetően az új 100%-os keresőnek, amit eddig csak a profi gépekben találhattunk. Szeretjük. Az elődmodellben gyakran kritizált élességállítás jól érezhetően nagyságrendekkel meggyorsult, az száraz táblázatban található adatok tényleg működnek –  a bemutató helyszínén található extrém sötét sarkokban, és erős napsütéses ellenfényben is helyt állt a 61pontos AF-rendszer, melynek munkatartományát -2 és 18 FÉ közé terjesztették. Végre gyors, pontos és határozott.

A hátsó kijelzőn is tisztábban nézhetjük vissza képeinket, a nagyobb betekintési szögnek és kontrasztnak köszönhetően, ez természetesen az élőképre is vonatkozik, aminek főleg filmes kollégák örülnek majd.

 

Extrém fények közt
Kipróbáltunk szintén extrém világítási körülmények között egy 5d mk III, EF 24-70mm/f2.8L II USM, 600EX-RT kombót, az új rádiós ST-E3-RT vakuvezérlővel, ami egy ideális villámgyors riporter szett lehet (nem számítva persze a szélesebb látószögű és tele objektíveket).

Ellenfény: nem gond
Fehér háttér – sötét téma és fordítva: szintén
Oszlop mögé messzire helyezett vakuzás: bármikor
Sötét terem: pipa

A rádiós vakuvezérlés végre gyorsan pontosan végzi a dolgát. Nincs szükségünk ezentúl drága TTL-es külső rádiókioldókra, ha ez megtalálható a saját rendszervakunkban is, 30 méteres szabadságot adva. Az új vaku és kioldó kezelőszervei megújultak, áttekinthetőbbek, meggyorsítva a használatot, nem kellet sokat vacakolnunk a különböző beállítások között. Ezeken kívül persze még sok más technikai csemegét tartogatnak számunkra a megújult eszközök, amiket reméljük pár héten belül egy hosszabb és részletesebb teszt során megoszthatunk az érdeklődőkkel. Itthoni árakról pontos adataink nincsenek, csakúgy, mint arról, hogy a jól bevált elődmodellt mennyi ideig és mennyivel olcsóbban lehet majd kapni a Mark III megjelenésével párhuzamosan.

A bemutató után a stúdióba bandukolva összességében kellemes és bizsergető elégedettség éreztünk, az elődmodellben sokat kritizált  hibák kijavításán túl, egy tökéletes, jól átgondolt és kiforrott munkaeszközt próbálhattunk ki.

Polónyi IstvánFotosapiens Kft.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés