Connect with us

technokrata

Egy kamera, amely (majdnem) mindent túlél

sony_kam_ikon

Smart home

Egy kamera, amely (majdnem) mindent túlél

A Sony új handycamje 5 méterig vízálló, ellenáll a pornak, a 1.5 méteres esést is túléli. Persze ha sziklamászás közben ejtenénk le, akkor imádkozzunk, hogy alattunk egy 3 méter mély folyó legyen.

Minden szempontból ideális útitárs a GW55VE: a vízálló, porálló és ütésálló Handycam beépített GPS érzékelője a felvétel helyszínét is pontosan rögzíti. Az aktuális pozíció a kamerán vagy a PC-re átmásolt felvételekhez automatikusan hozzárendelt térképeken is leolvasható. A Sony GW55VE az első olyan Handycam, amelybe „IntelligentSweepPanorama” mód került, így elképesztően széles látképek is rögzíthetők. Ehhez csak az exponáló gombot kell megnyomni és végigpásztázni a készüléket a felvenni kívánt látványon. Az arc-, és mozgásérzékelő segítségével a kamera  a „SweepPanorama” módban is képes a mozgó embereket és tárgyakat élethűen rögzíteni.


Szintén a kamera új funkciói közé tartozik az önarckép időzítő („SelfPortraitTimer”), amely tökéletesen komponált és fókuszált képek készíthetők a karnyújtásnyira tartott készülékkel. Az Intelligent AUTO képes akár 99 féle felvételi szituációt értelmezni, és a kamera beállításait ennek megfelelően az optimális értékekre hangolni. A különleges „Underwater” (víz alatti) módban a tengeri videók is gazdag, élettel teli színekkel jelennek meg.

A képminőség is magas szintet képvisel, az Exmor R  CMOS szenzor, amely a részletgazdag, kis zajszintű felvételekért felelős,olyan gyenge fényviszonyok között is jól teljesít, ahol más kamerák már nemigen használhatók. A kamera akár 17x-es nagyításig képes zoomolni anélkül, hogy a kép pixelesedne, a „Pixel SuperResolution” jelfeldolgozásnak köszönhetően. A zoomolt képek illetve a gyaloglás közbeni felvételek is stabilak az optikai SteadyShotActive képstabilizálónak köszönhetően.

 

Az új GW55VE, vízálló Handycam-et a Sony Európában 2012 májusában dobja piacra.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle