Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Canon bemutatta az EOS 5D Mark III-at

Smart home

A Canon bemutatta az EOS 5D Mark III-at

Ez a március emlékezetes marad a Canon számára. Nem csak azért, mert éppen 25 éve jelent meg az első EOS-SLR gépe, hanem mert most jelennek meg a legújabb full-frame DSLR termékei, többek közt az EOS 5D Mark III is.

A Mark III nem kívánja felváltani a Mark II-t, csupán egy felfrissített variánsa ez elődjének, mely a továbbiakban a csúcsterméke lesz a Canonnak egészen addig, amíg ki nem jön az EOS-1D X. A Mark II-kal szemben a Mark III jobban bírja az időjárási viszontagságokat és jobban ellenár a finomszemcséjű pornak is, és egy kicsit alakított a gyártó a hátsó kijelzőn és gombokon. Ha már a kijelzőnél tartunk, meg kell említeni, hogy az új LCD panel 3.2 colos átmérővel rendelkezik és 1.040.000 képpontból áll. A Digic5+ processzora van a Mark III-nak, CMOS érzékelője pedig 22.3 megapixeles képeket képes csinálni.

Autófókusza 61 pontos High Density Reticular, mindez kiegészül 41 kereszttípussal (ezek az 1D X-ből lettek kölcsönözve). Két memóriakártya fér bele (SD és CF is), bővített ISO tartománya pedig 50-től 102.400-ig terjed (10-25.600 natívan).  Optikai keresőjében pedig 100%-ban látjuk azt, amit le kívánunk fotózni (szemben a korábbi 98%-al, azaz keresőben nem láttuk a teljes képet). Természetesen az új 5D Mark III-ból se maradhatott ki a videó funkció, a fényképezőgép h.264-es formátumban rögzíti a videókat, 1080p esetén 24/25/30 progresszív képkocka/másodperc sebességgel, 720p esetén pedig 50/60 progresszív képkocka/másodperc gyorsasággal, ehhez jár még a sztereó mikrofon bemenet. Az pedig még jobb, hogy nem csak hogy valós időben felügyelhetjük a bejövő hang jelszintjét (hangerejét) filmezés közben, hanem elsőként az EOS-sorozatú DSLR-ek történetében, fejhallgatókimenete is van. A nagyjából 3500 dolláros alapgép tehát hamarosan megint forradalmasítja egy picit a filmipart (is).



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés