Connect with us

technokrata

A Canon bemutatta az EOS 5D Mark III-at

canon_5d_mark_3

Smart home

A Canon bemutatta az EOS 5D Mark III-at

Ez a március emlékezetes marad a Canon számára. Nem csak azért, mert éppen 25 éve jelent meg az első EOS-SLR gépe, hanem mert most jelennek meg a legújabb full-frame DSLR termékei, többek közt az EOS 5D Mark III is.

A Mark III nem kívánja felváltani a Mark II-t, csupán egy felfrissített variánsa ez elődjének, mely a továbbiakban a csúcsterméke lesz a Canonnak egészen addig, amíg ki nem jön az EOS-1D X. A Mark II-kal szemben a Mark III jobban bírja az időjárási viszontagságokat és jobban ellenár a finomszemcséjű pornak is, és egy kicsit alakított a gyártó a hátsó kijelzőn és gombokon. Ha már a kijelzőnél tartunk, meg kell említeni, hogy az új LCD panel 3.2 colos átmérővel rendelkezik és 1.040.000 képpontból áll. A Digic5+ processzora van a Mark III-nak, CMOS érzékelője pedig 22.3 megapixeles képeket képes csinálni.

Autófókusza 61 pontos High Density Reticular, mindez kiegészül 41 kereszttípussal (ezek az 1D X-ből lettek kölcsönözve). Két memóriakártya fér bele (SD és CF is), bővített ISO tartománya pedig 50-től 102.400-ig terjed (10-25.600 natívan).  Optikai keresőjében pedig 100%-ban látjuk azt, amit le kívánunk fotózni (szemben a korábbi 98%-al, azaz keresőben nem láttuk a teljes képet). Természetesen az új 5D Mark III-ból se maradhatott ki a videó funkció, a fényképezőgép h.264-es formátumban rögzíti a videókat, 1080p esetén 24/25/30 progresszív képkocka/másodperc sebességgel, 720p esetén pedig 50/60 progresszív képkocka/másodperc gyorsasággal, ehhez jár még a sztereó mikrofon bemenet. Az pedig még jobb, hogy nem csak hogy valós időben felügyelhetjük a bejövő hang jelszintjét (hangerejét) filmezés közben, hanem elsőként az EOS-sorozatú DSLR-ek történetében, fejhallgatókimenete is van. A nagyjából 3500 dolláros alapgép tehát hamarosan megint forradalmasítja egy picit a filmipart (is).Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle