Connect with us

technokrata

A Sony hadat üzen a pixelesedésnek

Smart home

A Sony hadat üzen a pixelesedésnek

A Sony a mai napon jelentette be a legújabb Cyber-shot fényképezőgépeket, köztük a világ legkisebb és legkönnyebb nagyteljesítményű kompakt modelljét, a DSC-WX100-at. A szuper-karcsú vázban fejlett AA objektív és nagyteljesítményű zoom kapott helyet a pixelesedés mentes szuperközeli képekért.

A bemutatott termékek és főbb jellemzőik: 

  • DSC-HX20V: kompakt, nagyteljesítményű, ideális utazótárs a 20x optikai zoommal és a 18,2 megapixeles Exmor R® CMOS szenzorral
  • DSC-WX100: a világ legkisebb és legkönnyebb fényképezőgépe*1 10x-es optikai zoommal és 18,2 megapixeles Exmor R® CMOS szenzorral
  • DSC-HX200V: kimagasló 30x-os optikai zoommal, 18,2 megapixeles Exmor R® CMOS szenzorral és manuális vezérléssel
  • DSC-TX20: víz/fagy/por/ütésálló, 16,2 megapixeles Exmor R® CMOS szenzor
  • DSC-W690: karcsú és felhasználóbarát 10x-es optikai zoommal és 16,1 megapixeles szenzorral
  • DSC-HX10V: 16x optikai zoom és valós, 18,2 megapixeles Exmor R® CMOS szenzor
  • DSC-H90: 16x-os optikai zoom és valós 16,1 megapixeles felbontás

A Sony 2012 tavaszán megmutatja, hogy a hangsúlyos közeli képek készítéséhez nem kell szükségszerűen méretes fotós felszerelést cipelni. Az idei év legújabb Cyber-shot™ fényképezőgépeivel a Sony kivételes zoomtartományt és pixelesedés mentes képminőséget kínál – mindezt olyan apró, kényelmesen hordozható készülékekben, mint a DSC WX100, amely kategóriájának legkisebb kompakt modellje.

A legfrissebb Cyber-shot™ technológiák

A Sony Cyber-shot™ fényképezőgépeibe fejlett aszférikus (AA) objektív került, amellyel a zoomtartomány az objektív méretének csökkentése mellett növelhető. A precíz optikai kialakítás hihetetlen vékony lencsetagokkal jár együtt, amellyel a nagyítás maximális értéke úgy nő, hogy a képminőség illetve optikai teljesítmény terén nincs szükség kompromisszumokra. A WX100 ezért annak ellenére, hogy 10x-es optikai zoomot kínál, hihetetlenül vékony és könnyű. (A legkeskenyebb részén a fényképezőgép pusztán 17,5 mm-es lett.)

A „Pixel Super Resolution” technológia az optikai zoomtartományt kettőzi meg és ebben az esetben sem éri hátrány a képminőséget vagy a felbontást. Ez azt jelenti, hogy a szuperközeli felvételek esetében sem látszik a hagyományos digitális nagyításra jellemző pixelesedés, még a szintén újdonság HX200V-ben elérhető 60x-os Clear Image zoom használatakor sem.

Ilyen nagymértékű zoomoláskor fennáll a kép elmosódásának veszélye, hiszen a fényképezőgép legapróbb bemozdulása is fokozottan érződik. Ezért az új fényképezőgépek kivételes nagyítási képességét az optikai SteadyShot támogatja: a giroszkóp elvén működő fejlett képstabilizáló hatékonyan kompenzálja a felvétel közbeni remegést. Ezáltal tisztább, elmosódottságtól mentes fotók és videók készíthetők akár a legnagyobb fókusztávolság mellett is.

Nagyteljesítményű funkciók

A különlegesen magas érzékenységet (Extra High Sensitivity)*2 a „Superior Auto” mód biztosítja, amely különösen gyenge fényviszonyok mellett is lehetővé teszi a vaku nélküli fényképezést – a maximális érték akár ISO 12800 is lehet. Az Exmor R™ CMOS szenzornak és a nagysebességű BIONZ processzornak köszönhetően a zajszint számottevően kisebb a korábbi Cyber-shot™ modellekhez képest*3. Ezek az eredmények jól láthatók a tisztább szürkületi és beltéri felvételeknél. A Superior Auto mód leveszi a fotós válláról a beállítások gondját és professzionális eredményeket biztosít.

A dinamikus felvételeket a nagysebességű autofókusz támogatja, amely napfénynél 0,13 mp alatt képes a tárgyat befogni. Az AF teljesítmény a szürkületi időben nyújtott 0,2 mp-es teljesítményével is kiemelkedő. Ezért a megismételhetetlen pillanatokat biztosabban lehet megörökíteni, hiszen más készülékek hosszabb ideig állítják be a fókuszt.

DSC-HX20V

Az új Cyber-shot™ sorozat zászlóshajója a HX20V fényképezőgép, amely fejlett felvételi funkciókkal és stílusos, könnyen hordozható vázzal rendelkezik. Az igen hatékony Exmor R™ CMOS szenzor 18,2 megapixeles felbontása mellett a legújabb BIONZ processzor biztosítja, hogy kristálytiszta, alacsony zajtartalmú képek szülessenek gyenge fényviszonyok esetén is. A fényképezőgép gyors reakcióidejét és autofókuszát leginkább a mozgalmas jelenetek, impresszív portrék és közeliek felvételekor használhatjuk ki.

A HX20V további fontos tulajdonságai közül a 20x-os optikai zoom, az szuper-egyenletes AVCHD Full HD 50p videofelvétel, a művészi Picture Effect módok, a 3D felvétel és GPS emelhető ki. A fejlett manuális funkció kivételes kreativitást ad a fotós kezébe, így gyönyörű Full HD videók és fotók születnek.

DSC-WX100

A 17,5mm-es (a legkeskenyebb pontján) méretű, gyönyörű Cyber-shot™ WX100 a világ jelenleg legkisebb, legkönnyebb fényképezőgépe*1 amely nagyteljesítményű 10x-es optikai zoomtartományt biztosít.

DSC-HX200V

A nagyteljesítményű, 30x-os optikai zoomtartományt átfogó és DSLR-stílusú vezérléssel rendelkező HX200V a nagyméretű fényképezőgépekre jellemző tudást testesíti meg kompakt, hordozható készülékben. A legfrissebb Cyber-shot™ technológiák kerültek a fényképezőgépbe, többek között a Full HD 50p videó, a Superior Auto, a nagysebességű autofókusz, a Picture Effect és a 3D felvétel.

DSC-TX20

Az ultra-karcsú és stílusos TX20 az aktív pihenéshez készült, a sítúráktól a tengerparti strandokig. Víz-, (5m-ig), por-, és fagyálló kialakítás az akár 1,5m-ről való leesést is elviseli, miközben a gyönyörű megjelenésű Cyber-shot™ fejlett technológiai megoldásokkal is büszkélkedhet.

DSC-W690

A karcsú és igen felhasználóbarát kezelésű W690 a távoli tárgyakat is közel hozza a 10x-es optikai zoommal. A fejlett optikai SteadyShot hatékony rázkódásvédelmére a fénykép-, és mozgóképek felvételekor egyaránt számíthatunk. A 360 Sweep Panorama segítségével fantasztikus körpanorámák vehetők fel egyetlen gombnyomásra, miközben az iAUTO funkcióra az optimális beállítások megtalálása is bátran rábízható.

DSC-H90

A fejlett 16x-os optikai zoom tartománnyal, a 24mm-es széleslátószögű optikával a Cyber-shot™ H90 igen sokféle fotós kihívást képes megoldani a tájképektől a teljes képkockát kitöltő közeli felvételekig. A kreatív lehetőségeket tovább színesítik az optikai SteadyShot, az iAUTO, a 360 Sweep Panorama képességek, míg a Picture Effect funkcióra a felvételek utókezelése bízható.

A Sony szuperanyaga, a „SoRPlas”

A legújabb Cyber-shot™ HX20V fényképezőgép részben „SoRPlas” (Sony Recycled Plastic), anyagból készült, amely olyan tűzálló polikarbonát, amelyben az újrafelhasznált anyagok aránya eléri a 99%-ot. A SoRPlas nemcsak kivételes mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik, hanem világelső a hőálló képességeket és tartósságot tekintve.

Az új Cyber-shot™ HX20V, HX200VE, és H90 digitális fényképezőgépek a Sonytól 2012 áprilisának végén jelennek meg. A Cyber-shot™ TX20 és W690 2012 májusának közepétől lesz kapható.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin