Connect with us

technokrata

A Sony hadat üzen a pixelesedésnek

WX100_Silver_Left

Smart home

A Sony hadat üzen a pixelesedésnek

A Sony a mai napon jelentette be a legújabb Cyber-shot fényképezőgépeket, köztük a világ legkisebb és legkönnyebb nagyteljesítményű kompakt modelljét, a DSC-WX100-at. A szuper-karcsú vázban fejlett AA objektív és nagyteljesítményű zoom kapott helyet a pixelesedés mentes szuperközeli képekért.

A bemutatott termékek és főbb jellemzőik: 

  • DSC-HX20V: kompakt, nagyteljesítményű, ideális utazótárs a 20x optikai zoommal és a 18,2 megapixeles Exmor R® CMOS szenzorral
  • DSC-WX100: a világ legkisebb és legkönnyebb fényképezőgépe*1 10x-es optikai zoommal és 18,2 megapixeles Exmor R® CMOS szenzorral
  • DSC-HX200V: kimagasló 30x-os optikai zoommal, 18,2 megapixeles Exmor R® CMOS szenzorral és manuális vezérléssel
  • DSC-TX20: víz/fagy/por/ütésálló, 16,2 megapixeles Exmor R® CMOS szenzor
  • DSC-W690: karcsú és felhasználóbarát 10x-es optikai zoommal és 16,1 megapixeles szenzorral
  • DSC-HX10V: 16x optikai zoom és valós, 18,2 megapixeles Exmor R® CMOS szenzor
  • DSC-H90: 16x-os optikai zoom és valós 16,1 megapixeles felbontás

A Sony 2012 tavaszán megmutatja, hogy a hangsúlyos közeli képek készítéséhez nem kell szükségszerűen méretes fotós felszerelést cipelni. Az idei év legújabb Cyber-shot™ fényképezőgépeivel a Sony kivételes zoomtartományt és pixelesedés mentes képminőséget kínál – mindezt olyan apró, kényelmesen hordozható készülékekben, mint a DSC WX100, amely kategóriájának legkisebb kompakt modellje.

A legfrissebb Cyber-shot™ technológiák

A Sony Cyber-shot™ fényképezőgépeibe fejlett aszférikus (AA) objektív került, amellyel a zoomtartomány az objektív méretének csökkentése mellett növelhető. A precíz optikai kialakítás hihetetlen vékony lencsetagokkal jár együtt, amellyel a nagyítás maximális értéke úgy nő, hogy a képminőség illetve optikai teljesítmény terén nincs szükség kompromisszumokra. A WX100 ezért annak ellenére, hogy 10x-es optikai zoomot kínál, hihetetlenül vékony és könnyű. (A legkeskenyebb részén a fényképezőgép pusztán 17,5 mm-es lett.)

A „Pixel Super Resolution” technológia az optikai zoomtartományt kettőzi meg és ebben az esetben sem éri hátrány a képminőséget vagy a felbontást. Ez azt jelenti, hogy a szuperközeli felvételek esetében sem látszik a hagyományos digitális nagyításra jellemző pixelesedés, még a szintén újdonság HX200V-ben elérhető 60x-os Clear Image zoom használatakor sem.

Ilyen nagymértékű zoomoláskor fennáll a kép elmosódásának veszélye, hiszen a fényképezőgép legapróbb bemozdulása is fokozottan érződik. Ezért az új fényképezőgépek kivételes nagyítási képességét az optikai SteadyShot támogatja: a giroszkóp elvén működő fejlett képstabilizáló hatékonyan kompenzálja a felvétel közbeni remegést. Ezáltal tisztább, elmosódottságtól mentes fotók és videók készíthetők akár a legnagyobb fókusztávolság mellett is.

Nagyteljesítményű funkciók

A különlegesen magas érzékenységet (Extra High Sensitivity)*2 a „Superior Auto” mód biztosítja, amely különösen gyenge fényviszonyok mellett is lehetővé teszi a vaku nélküli fényképezést – a maximális érték akár ISO 12800 is lehet. Az Exmor R™ CMOS szenzornak és a nagysebességű BIONZ processzornak köszönhetően a zajszint számottevően kisebb a korábbi Cyber-shot™ modellekhez képest*3. Ezek az eredmények jól láthatók a tisztább szürkületi és beltéri felvételeknél. A Superior Auto mód leveszi a fotós válláról a beállítások gondját és professzionális eredményeket biztosít.

A dinamikus felvételeket a nagysebességű autofókusz támogatja, amely napfénynél 0,13 mp alatt képes a tárgyat befogni. Az AF teljesítmény a szürkületi időben nyújtott 0,2 mp-es teljesítményével is kiemelkedő. Ezért a megismételhetetlen pillanatokat biztosabban lehet megörökíteni, hiszen más készülékek hosszabb ideig állítják be a fókuszt.

DSC-HX20V

Az új Cyber-shot™ sorozat zászlóshajója a HX20V fényképezőgép, amely fejlett felvételi funkciókkal és stílusos, könnyen hordozható vázzal rendelkezik. Az igen hatékony Exmor R™ CMOS szenzor 18,2 megapixeles felbontása mellett a legújabb BIONZ processzor biztosítja, hogy kristálytiszta, alacsony zajtartalmú képek szülessenek gyenge fényviszonyok esetén is. A fényképezőgép gyors reakcióidejét és autofókuszát leginkább a mozgalmas jelenetek, impresszív portrék és közeliek felvételekor használhatjuk ki.

A HX20V további fontos tulajdonságai közül a 20x-os optikai zoom, az szuper-egyenletes AVCHD Full HD 50p videofelvétel, a művészi Picture Effect módok, a 3D felvétel és GPS emelhető ki. A fejlett manuális funkció kivételes kreativitást ad a fotós kezébe, így gyönyörű Full HD videók és fotók születnek.

DSC-WX100

A 17,5mm-es (a legkeskenyebb pontján) méretű, gyönyörű Cyber-shot™ WX100 a világ jelenleg legkisebb, legkönnyebb fényképezőgépe*1 amely nagyteljesítményű 10x-es optikai zoomtartományt biztosít.

DSC-HX200V

A nagyteljesítményű, 30x-os optikai zoomtartományt átfogó és DSLR-stílusú vezérléssel rendelkező HX200V a nagyméretű fényképezőgépekre jellemző tudást testesíti meg kompakt, hordozható készülékben. A legfrissebb Cyber-shot™ technológiák kerültek a fényképezőgépbe, többek között a Full HD 50p videó, a Superior Auto, a nagysebességű autofókusz, a Picture Effect és a 3D felvétel.

DSC-TX20

Az ultra-karcsú és stílusos TX20 az aktív pihenéshez készült, a sítúráktól a tengerparti strandokig. Víz-, (5m-ig), por-, és fagyálló kialakítás az akár 1,5m-ről való leesést is elviseli, miközben a gyönyörű megjelenésű Cyber-shot™ fejlett technológiai megoldásokkal is büszkélkedhet.

DSC-W690

A karcsú és igen felhasználóbarát kezelésű W690 a távoli tárgyakat is közel hozza a 10x-es optikai zoommal. A fejlett optikai SteadyShot hatékony rázkódásvédelmére a fénykép-, és mozgóképek felvételekor egyaránt számíthatunk. A 360 Sweep Panorama segítségével fantasztikus körpanorámák vehetők fel egyetlen gombnyomásra, miközben az iAUTO funkcióra az optimális beállítások megtalálása is bátran rábízható.

DSC-H90

A fejlett 16x-os optikai zoom tartománnyal, a 24mm-es széleslátószögű optikával a Cyber-shot™ H90 igen sokféle fotós kihívást képes megoldani a tájképektől a teljes képkockát kitöltő közeli felvételekig. A kreatív lehetőségeket tovább színesítik az optikai SteadyShot, az iAUTO, a 360 Sweep Panorama képességek, míg a Picture Effect funkcióra a felvételek utókezelése bízható.

A Sony szuperanyaga, a „SoRPlas”

A legújabb Cyber-shot™ HX20V fényképezőgép részben „SoRPlas” (Sony Recycled Plastic), anyagból készült, amely olyan tűzálló polikarbonát, amelyben az újrafelhasznált anyagok aránya eléri a 99%-ot. A SoRPlas nemcsak kivételes mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik, hanem világelső a hőálló képességeket és tartósságot tekintve.

Az új Cyber-shot™ HX20V, HX200VE, és H90 digitális fényképezőgépek a Sonytól 2012 áprilisának végén jelennek meg. A Cyber-shot™ TX20 és W690 2012 májusának közepétől lesz kapható.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő