Connect with us

technokrata

Betörők játéka lehet a Hitachi cybergyereke

emiew-2

Smart home

Betörők játéka lehet a Hitachi cybergyereke

Egyrészt nagyon ötletes, hogy az alig 80 centis kis robot feltérképezi a lakásunkat és megjegyzi, mi hol található, így ha megkérdezzük, elárulja nekünk, de amit nem ismer fel, azt bizony megguglizza. De mi van, ha egy informatikában jártasabb betörő is megszerzi így lakásunk alaprajzát értékeinkkel együtt?

Az EMIEW 2 igazi szájbergyerek, mivel mindössze 80 centiméter magas, így attól sem kell félni senkinek sem, hogy megtámad minket, mint az I Robot-ban az androidok. Viszont rendkívül hasznos lehet abban, hogy segíti életünket még könnyebbé tenni. Hozza, viszi iratainkat a lakásban, ha kérünk tőle valamit, akkor pedig felkutatja.

Mi több, ha nem tudjuk, hogy hova tettük például a slusszkulcsot, akkor megkeresi, mivel folyamatosan figyeli a területén történt tárgymozgásokat. A probléma ott kezdődik, amikor valamit nem ismer fel elsőre, ugyanis ilyenkor felmegy a netre és ráguglizik az általa „látott” termékre, ugyanis ami a netre tud csatlakozni, az bizony mindig feltörhető, még ha hosszadalmas is a munka vele.

A kérdés pedig nem az, hogy mennyi idő, hanem hogy megéri-e. És egy olyan esetben, amikor egy komplett adatbázist lehet beszerezni a lakásba, irodában tartott tárgyakról, akkor igen csak megéri a munkát a hackerek számára (alaprajz, tárgyak elhelyezkedése, értékek, stb.). Persze nem csak otthonra kiváló a kis robot, hanem irodába is, ugyanis jó asszisztens módjára akár a tárgyalópartnert vagy ügyfelet is elvezeti a kívánt helyre, tárgyalóba.

Sajnos élettartama egyelőre nem hosszú, mivel egy feltöltéssel maximum 90 percig üzemel. Hogy hogyan is működik a valóságban a mindössze 13 kilogrammos EMIEW 2, azt ezekben a videókban megcsodálhatjuk.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő