Connect with us

technokrata

Betörők játéka lehet a Hitachi cybergyereke

Smart home

Betörők játéka lehet a Hitachi cybergyereke

Egyrészt nagyon ötletes, hogy az alig 80 centis kis robot feltérképezi a lakásunkat és megjegyzi, mi hol található, így ha megkérdezzük, elárulja nekünk, de amit nem ismer fel, azt bizony megguglizza. De mi van, ha egy informatikában jártasabb betörő is megszerzi így lakásunk alaprajzát értékeinkkel együtt?

Az EMIEW 2 igazi szájbergyerek, mivel mindössze 80 centiméter magas, így attól sem kell félni senkinek sem, hogy megtámad minket, mint az I Robot-ban az androidok. Viszont rendkívül hasznos lehet abban, hogy segíti életünket még könnyebbé tenni. Hozza, viszi iratainkat a lakásban, ha kérünk tőle valamit, akkor pedig felkutatja.

Mi több, ha nem tudjuk, hogy hova tettük például a slusszkulcsot, akkor megkeresi, mivel folyamatosan figyeli a területén történt tárgymozgásokat. A probléma ott kezdődik, amikor valamit nem ismer fel elsőre, ugyanis ilyenkor felmegy a netre és ráguglizik az általa „látott” termékre, ugyanis ami a netre tud csatlakozni, az bizony mindig feltörhető, még ha hosszadalmas is a munka vele.

A kérdés pedig nem az, hogy mennyi idő, hanem hogy megéri-e. És egy olyan esetben, amikor egy komplett adatbázist lehet beszerezni a lakásba, irodában tartott tárgyakról, akkor igen csak megéri a munkát a hackerek számára (alaprajz, tárgyak elhelyezkedése, értékek, stb.). Persze nem csak otthonra kiváló a kis robot, hanem irodába is, ugyanis jó asszisztens módjára akár a tárgyalópartnert vagy ügyfelet is elvezeti a kívánt helyre, tárgyalóba.

Sajnos élettartama egyelőre nem hosszú, mivel egy feltöltéssel maximum 90 percig üzemel. Hogy hogyan is működik a valóságban a mindössze 13 kilogrammos EMIEW 2, azt ezekben a videókban megcsodálhatjuk.Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Black Friday

Dotkom

Indul a Black Friday hete az Euronics-ban

2019. november 12. kedd

Dotkom

Rekord összegű kártérítést kap a svéd Foreo

2019. november 8. péntek
JunctionX Budapest
red november

Dotkom

Black Friday helyett Red November a Vodafone-nál

2019. november 1. péntek
OTP Simple

Dotkom

Egyre többen vásárolunk mentett kártyaadatokkal

2019. október 31. csütörtök