Connect with us

technokrata

A rendőr szava szent! És a videó szerint is…

taser-officer-cam

Dotkom

A rendőr szava szent! És a videó szerint is…

A szemüvegre erősített kamerával bizony nehéz lesz lekenyerezni a rend éber szolgáit Amerikában.

A Taser International frissített testre erősíthető kameracsaládján, az Axon Flex-eken. Az új kütyük kiváló hordozhatósággal rendelkeznek, és megdönthetetlen bizonyítékokként szolgálhat az olyan ügyekben, amikor a vádlott rendőri túlkapásra hivatkozik. A rögzítésre alkalmas minikamerák az amerikai rendőrök által is kedvelt, Oakley-dizájnra hajazó szemüvegekre lettek helyezve és sok vita végére tehet majd pontot (illetve az amerikai rendőr valóságshow-k nagy kedvence lehet az extra nézőszög). A gyártó és az evidence.com együttműködésének hála a Flex-rendszer még felhőbe is fel tudja küldeni a rögzített videókat, melyeket így a legnagyobb biztonságban lehet tárolni a jövőben, attól se kell félni, hogy betelik a merevlemez, ráadásul a bizonyítékerejű videókat bármikor, bárhol le lehet tölteni onnan, nem kell félni attól, hogy lefagy a központi szerver.

Ha ez még nem lenne elég, akkor eláruljuk, hogy készült hozzá applikáció is, mindez a Taser és a Looxcie együttműködésének eredményeként, így a videók megfelelő jogosultságok esetén akár iPhone-on és androidos okos telefonon keresztül is megtekinthetőek GPS-koordinátákkal, időbélyeggel és megjegyzésekkel együtt. Azt pedig tudjuk, hogy az amerikai szervek (főként a minisztériumok, az FBI és a hadsereg) speciális androidos szoftvert futtató telefonokra cserélik le az összes meglévő telefonjukat (iPhone, BlackBerry, stb.). De mire is jó a rendszer? Leginkább arra, hogy a rendőröket megvédje a hamis vádaktól és növelje a beléjük vetett bizalmat, de a túlkapást is ugyanúgy rögzíti, akárcsak azt, amikor a civil személy kekeckedik a seriffel. Az Axon Flex-rendszerek hamarosan beszerezhetőek lesznek, nagyjából 700 dolláros áron, de a jogvédők véleményére azért kiváncsiak lennénk.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő