Connect with us

Hirdetés

technokrata

Energiatakarékos LED-TV megoldások az LG-től

Smart home

Energiatakarékos LED-TV megoldások az LG-től

Az LG Electronics a világ legnagyobb audiovizuális és integrált rendszereket felvonultató vásárán, az Integrated Systems Europe (ISE) kiállításon mutatta be 2012-es LED kijelzőinek széles választékát.

A korábbi kijelzőkhöz képest az új LED-es megoldások érezhetően alacsonyabb költséggel járnak az innovatív szoftveres és energiatakarékos megoldásoknak köszönhetően, amelyek együttesen mintegy 30%-kal csökkenthetik az energiafogyasztást.

Az LG új LED-es termékeinek legfontosabb előnye az alacsonyabb önköltség, amelyet a páratlan energiatakarékossági megoldások és az új funkciók kombinálásával sikerült elérni. A Smart Energy Saving technológiájának köszönhetően az LG LED kijelzői mintegy 30 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak más LED kijelzőkhöz képest. Az önköltségeket tovább csökkenti a beépített Media Player. A Super Sign Elite-W szoftvernek és az USB portnak köszönhetően –a hagyományos LED kijelzőktől eltérően- az LG LED termékeinek nincs szüksége külső eszközökre, vagy további szoftverekre a kijelző tartalmának létrehozásához, szerkesztéséhez vagy megjelenítéséhez.

A költségcsökkenés mellett a gyártó felveszi a versenyt a konkurencia azonos kategóriába tartozó termékeivel is. Az 55 hüvelykes (140 cm) WV70 esetében pl. egyedülálló módon a panelek közötti távolság mindössze 5,3 mm. A 2012-es ISE kiállításon az LG egy kilenc WV70-es LED kijelzőből felépített videofalat állított ki, különböző dinamikus K-Pop tartalmakat bemutatva. Az új 55 hüvelykes (140cm) WS50 standard digitális LED kijelzőnek szintén figyelemre méltóan keskeny a kávája, mindössze 14 mm.

Ez a két kijelző optimális megoldás a kültéri használatra, mert mindkét termék kristálytiszta képet jelenít meg még erős napfényben is, köszönhetően a különleges „shine-out” bevonatnak és feketedés elleni paneltechnológiának. Mindemellett az LG LED kijelzői 450nites fényerejükkel ideális választássá teszi őket pl. a bevásárlóközpontok és stadionok számára. Ezen kívül az LG LED termékeinek nagy része IPS panellel rendelkezik, amellyel érezhetően növelhető a látószög, így az ügyfelek a színek kontrasztjának és konzisztenciájának feláldozása nélkül érhetnek el nagyobb számú nézőközönséget multimédiás tartalmaikhoz.

Az LG LED kijelzőinek előbb említett erősségeit bárki megtekinthette a 2012-es ISE kiállításon az LG standjánál, és összehasonlíthatta az LG LED termékeit a versenytársakéval az energiatakarékosság, tükröződésmentesség és az elfeketedést okozó hibáktól való mentesség tekintetében. Fontos továbbá, hogy az LG a standján a felhasználást utánzó környezetet alakított ki, például: hoteleket, konferenciatermeket és autószalonokat utánzott, az eltérő iparágakban tevékenykedő ügyfelek igényeinek megfelelően.

Az LG a kiállítás hoteltévé részlegében mutatta be a Pro:Centric technológiát. A Pro:Centric lehetővé teszi, hogy a vendégek számára hasznos információk sokaságát lehessen átadni, beleértve a hotel szolgáltatásait, a helyi utazási információkat, az időjárás jelentést, valamint a  tévécsatornákat és híreket. A Pro:Centric interaktív funkciókkal is kiegészül, lehetővé teszi a vendégek részére, hogy pár egyszerű ujjmozdulattal jelentkezzenek ki vagy be a szállodába, vagy kérjenek szobaszervizt. A stand további részeiben az LG konferenciatermeket alakított ki videokonferencia lehetőséggel, web-alapú rögzítési lehetőséggel és interaktív táblákkal, és berendezett egy autószalont is, ahol a felhasználóbarát érintőképernyős LED kijelzők kaptak helyet, amelyek IR multi touch technológiával működtek.

Az LG egy költséghatékony kijelző megoldást is bemutatott, amely a kis- és középvállalkozások korlátozott erőforrásainak figyelembevételével készültek: ez az EzSign LED TV. A többi LG LED kijelzőhöz hasonlóan az EzSign LED TV is alacsony önköltséggel üzemeltethető, könnyen kezelhető és integrált Media Player-rel is fel van szerelve. Az EzSign LED TV kijelzőként és tévéként is használható, így a felhasználók egyedi, multimédiás tartalmakat, vagy élő tévéközvetítést is megjeleníthetnek rajta.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés