Connect with us

technokrata

Új Canon objektívek

image003

Smart home

Új Canon objektívek

A Canon három új objektívvel bővítette az EF objektívcsaládját.

. Az új EF 24-70mm f/2.8L II USM professzionális zoomobjektív a népszerű EF 24-70mm f/2.8L USM frissített változata, az új EF 24mm f/2.8 IS USM és az EF 28mm f/2.8 IS USM modellek pedig a világ első1 optikai képstabilizátor technológiával rendelkező nagy látószögű, fixfókuszú objektívei. Mindhárom objektív prémium képminőséget, tartós, felhasználóbarát kialakítást és kiváló teljesítményt nyújt a professzionális és hobbifényképészek számára.

EF 24-70mm f/2.8L II USM: a kiemelkedő teljesítményű normál zoom objektív

Az új EF 24-70mm f/2.8L II USM teljesen újratervezett optikája rendkívüli élességet, képminőséget és tartósságot biztosít a felhasználók számára. A kisméretű kialakításnak köszönhetően könnyedén hordozható, a számos optikai fejlesztés eredményeképp pedig javult a teljesítménye. Nagyobb részletességgel rögzíti a teljes képet, ugyanakkor a teljes zoomtartományban – különösen a maximális, 70 mm-es fókusztávolság esetén – csökkenti a torzítást.

Az újratervezett optikai rendszer a két rendkívül alacsony szórású (UD) és egy Super UD aszférikus lencsetaggal minimálisra csökkenti a színek torzítását és elmosódását, így az objektívvel minden esetben éles és nagy kontrasztú felvételek készíthetők. A szellemképesedés és a csillogás csökkentése, valamint a kiváló színegyensúly érdekében az objektív minden elemén a Canon optimalizált Supra Spectra bevonata található. Emellett egy fluorbevonat biztosítja, hogy az objektív elejére és hátuljára minél kevesebb por, szennyeződés és ujjlenyomat ragadjon, így fenntartható a kiemelkedő képminőség.

Az EF 24-70mm f/2.8L II USM 0,38 méteres minimális közelpontot biztosít a zoomtartomány összes fókusztávolságán, így a fényképészek közelről is rögzíthetik a témát. A pontos, halk és rendkívül gyorsan induló autofókusz a gyűrűs típusú ultrahangos motor, a nagy teljesítményű processzor és a fejlett autofókusz algoritmusok együttműködésének köszönhető. Azok a fényképészek, akik minden felvételt kézzel szeretnek beállítani, a manuális fókuszálás használatával bármikor módosíthatják, vagy igazíthatják a felvétel fókuszát még akkor is, ha az autofókusz be van kapcsolva.

Megnyerő forma

A csúcsminőségű L-sorozat legújabb tagja, az EF 24-70mm f/2.8L II USM a Canon első osztályú és felhasználó-központú fejlesztéseit kínálja. A mechanikai szerkezet fejlesztéseinek köszönhetően stabilabb zoomot biztosít, valamint jobban ellenáll az objektívházon belüli rázkódásnak és ütéseknek. Az objektív mérete az előző modellhez képest 10 mm-rel csökkent, így könnyebben hordozható és kényelmesebben használható. Az új zoomrögzítő kar segítségével a fényképészek a legszélesebb álláson rögzíthetik a zoom pozícióját, így megelőzhetik az objektív sérüléseit szállítás közben. A víz- és porálló kialakításnak köszönhetően2 pedig kedvezőtlen körülmények között is fotózhatnak.

A világ első, képstabilizátorral rendelkező, nagy látószögű, fixfókuszú objektívei

Az új EF 24mm f/2.8 IS USM és EF 28mm f/2.8 IS USM modellek az első olyan 24 mm-es és 28 mm-es, nagy látószögű, fixfókuszú objektívek, amelyeket optikai képstabilizátor technológiával szereltek fel. A rugalmas objektívek lehetővé teszik a fényképészek számára, hogy még többféle jelenetet és témát fényképezzenek. A gyors rekesznek, és a képstabilizátor együttes használatának köszönhetően pedig még gyenge fényviszonyok között, vagy állvány nélküli fényképezés esetén is kiváló minőségű felvételeket készíthetnek.

A képstabilizátor nélküli objektíveknél akár 4 fokozattal többet biztosító objektívek a szélesebb fókusztartománynak köszönhetően ideálisak a jelenetek nagyobb részének rögzítéséhez. A modellek nagy, f/2,8 értékű rekeszértékkel rendelkeznek, amely lehetővé teszi a fényképészek számára, hogy kisebb mélységélességet használjanak vagy gyengébb fényviszonyok között is fényképezhessenek. A nagy rekeszértékeknek és a képstabilizációs technológiának köszönhetően ideálisak a gyorsan mozgó témák rögzítésére. A Canon fejlett képstabilizátor technológiája érzékeli a szándékos pásztázó mozgást, és a normál képstabilizátor módról automatikusan svenkelés módra vált annak érdekében, hogy a felhasználók a mozgó témákról még pontosabb felvételeket készíthessenek.

Az autofókusz csendes és gyors teljesítményét a gyűrűs típusú USM és további funkciók – például az autofókusz optimalizált vezérlése – biztosítják. A bármikor elérhető manuális fókuszálással abban az esetben is végezhető beállítás, ha az autofókusz be van kapcsolva, a 0,20 méteres (EF 24mm f/2.8 IS USM) és a 0,23 méteres (EF 28mm f/2.8 IS USM) minimális fókusztávolságnak köszönhetően pedig a fényképészek jobban megközelíthetik a kisebb, vagy részletesebb témákat.

Teljesítménycentrikus kialakítás

Az EF 24mm f/2.8 IS USM és az EF 28mm f/2.8 IS USM újratervezett optikával javítja a képminőséget, így a képek kevesebb utómunkát igényelnek. Az egész optikai rendszer torzítását egy aszférikus GMo (Glass Moulded) lencsetag korrigálja, míg a Canon optimalizált Super Spectra bevonatai a szellemképek és a becsillanás csökkentésével biztosítják a kiemelkedő képminőséget. A modellek külső kialakítása számos tekintetben hasonlít a Canon professzionális L sorozatú objektívjeire, például hasonló az objektívház burkolata és a fókuszgyűrű kialakítása. A tájképek készítését léptékezés segíti, az objektívek kis méretüknek köszönhetően pedig bármilyen fotóstáskában kényelmesen elférnek.

Az EF 24-70mm f/2.8L II USM objektív legfontosabb jellemzői

 • A teljesen új optikai kialakítás kivételes élességet biztosít
 • Rendkívül alacsony szórású (UD) és Super UD lencsetagok
 • Gyors, f/2,8 értékű maximális rekeszérték
 • Por- és nedvességálló tömítés
 • Gyors, halk ultrahangos autofókusz
 • Felülbírálás manuális fókusszal
 • Kilenc lamellás, kör alakú rekesz

Az EF 24mm f/2.8 IS USM objektív legfontosabb jellemzői

 • 24 mm-es nagy látószögű objektív (APS-C méretű érzékelőkön 38 mm-nek megfelelő)
 • Gyors, f/2,8 értékű maximális rekeszérték
 • Akár négy fokozatú képstabilizátor
 • Ultrahangos autofókusz mechanizmus
 • Kör alakú blendekialakítás a lágyan elmosódó hátterekhez
 • Becsillanásokat csökkentő Super Spectra bevonatok

Az EF 28mm f/2.8 IS USM objektív legfontosabb jellemzői

 • 28 mm-es nagy látószögű objektív (APS-C méretű érzékelőkön 45 mm-nek megfelelő)
 • Gyors, f/2,8 értékű maximális rekeszérték
 • Akár négy fokozatú képstabilizátor
 • Ultrahangos autofókusz mechanizmus
 • Kör alakú blendekialakítás a lágyan elmosódó hátterekhez
 • Becsillanásokat csökkentő Super Spectra bevonatokSzólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő