Connect with us

technokrata

Klinikai pontossággal mér cukrot a készülék, mindezt otthon

77Elektronika_csereakcio_2010

Smart home

Klinikai pontossággal mér cukrot a készülék, mindezt otthon

2012. február 1-jén a Magyar Tudományos Akadémián mutatták be az Innováció- és Magyar Termék Nagydíjas 77 Elektronika Kft. legújabb saját fejlesztésű vércukormérő rendszerét.

A szimpóziumon Prof. Dr. Szabó Antal, a Semmelweis Egyetem Laboratóriumi Medicina Intézetének egyetemi tanára a vércukormérő rendszerrel végzett ellenőrző méréssorozatának teszteredményét ismertette, majd Prof. Dr. Körner Anna egyetemi tanár (Semmelweis Egyetem) a rendszerrel kapcsolatos gyakorlati tapasztalatait is megosztotta a jelen lévő diabetológus szakemberekkel. Prof. Dr. Winkler Gábor, a Magyar Diabetes Társaság elnöke a vércukor önellenőrzés mérési pontosságának fejlődéséről tartott előadást. A szakvélemények szerint a hazai gyártmányú vércukormérő technológia új korszakot jelent a vércukor-önellenőrzés történetében, hiszen klinikai laboratóriumi mérési pontosságot tesz lehetővé a betegek számára.

Az otthoni készülékkel mért, és a kórházban meghatározott vércukor szint eltér egymástól, mert az ujjbegyből vett vér sejtekben gazdag, a kórházakban viszont sejtmentes vérplazmát használnak a méréshez. A teljes (ujjbegyből vett) vér, és a vérplazma cukorszintje között eltérés mutatható ki, ezért a kezelés beállításához korábban a két értéket felváltva vették figyelembe az orvosok – magyarázta Prof. Dr. Szabó Antal. A minél tökéletesebb anyagcsere-egyensúly eléréséhez azonban fontos, hogy az otthon használatos vércukormérő készülékek a laboratóriumi módszerekhez viszonyítva reálisan elfogadható eltérést biztosítsanak. A pontosabb mérés és vércukorérték ismeretében ugyanis hatékonyabban kezelhető a betegség, a szövődmények kockázata pedig csökkenthető – tette hozzá a szakember.
A vércukormérőkkel szemben támasztott egyre szigorodó minőségi követelményeknek megfelelően ma már elvárás, hogy a laboratóriumi eredménytől az eltérés minél kisebb legyen. A 77 Elektronika Kft. legújabb, kapilláris elven működő vércukormérő rendszere a Semmelweis Egyetem Laboratóriumi Medicina Intézetének vizsgálata szerint teljesen kielégíti ezen orvoslaboratóriumi és klinikai követelményeket. Megbízhatóságát és mérési pontosságát az Intézet kiválónak minősítette.

Continue Reading


Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő