Connect with us

technokrata

Klinikai pontossággal mér cukrot a készülék, mindezt otthon

Smart home

Klinikai pontossággal mér cukrot a készülék, mindezt otthon

2012. február 1-jén a Magyar Tudományos Akadémián mutatták be az Innováció- és Magyar Termék Nagydíjas 77 Elektronika Kft. legújabb saját fejlesztésű vércukormérő rendszerét.

A szimpóziumon Prof. Dr. Szabó Antal, a Semmelweis Egyetem Laboratóriumi Medicina Intézetének egyetemi tanára a vércukormérő rendszerrel végzett ellenőrző méréssorozatának teszteredményét ismertette, majd Prof. Dr. Körner Anna egyetemi tanár (Semmelweis Egyetem) a rendszerrel kapcsolatos gyakorlati tapasztalatait is megosztotta a jelen lévő diabetológus szakemberekkel. Prof. Dr. Winkler Gábor, a Magyar Diabetes Társaság elnöke a vércukor önellenőrzés mérési pontosságának fejlődéséről tartott előadást. A szakvélemények szerint a hazai gyártmányú vércukormérő technológia új korszakot jelent a vércukor-önellenőrzés történetében, hiszen klinikai laboratóriumi mérési pontosságot tesz lehetővé a betegek számára.

Az otthoni készülékkel mért, és a kórházban meghatározott vércukor szint eltér egymástól, mert az ujjbegyből vett vér sejtekben gazdag, a kórházakban viszont sejtmentes vérplazmát használnak a méréshez. A teljes (ujjbegyből vett) vér, és a vérplazma cukorszintje között eltérés mutatható ki, ezért a kezelés beállításához korábban a két értéket felváltva vették figyelembe az orvosok – magyarázta Prof. Dr. Szabó Antal. A minél tökéletesebb anyagcsere-egyensúly eléréséhez azonban fontos, hogy az otthon használatos vércukormérő készülékek a laboratóriumi módszerekhez viszonyítva reálisan elfogadható eltérést biztosítsanak. A pontosabb mérés és vércukorérték ismeretében ugyanis hatékonyabban kezelhető a betegség, a szövődmények kockázata pedig csökkenthető – tette hozzá a szakember.
A vércukormérőkkel szemben támasztott egyre szigorodó minőségi követelményeknek megfelelően ma már elvárás, hogy a laboratóriumi eredménytől az eltérés minél kisebb legyen. A 77 Elektronika Kft. legújabb, kapilláris elven működő vércukormérő rendszere a Semmelweis Egyetem Laboratóriumi Medicina Intézetének vizsgálata szerint teljesen kielégíti ezen orvoslaboratóriumi és klinikai követelményeket. Megbízhatóságát és mérési pontosságát az Intézet kiválónak minősítette.

Tovább


Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Black Friday

Dotkom

Indul a Black Friday hete az Euronics-ban

2019. november 12. kedd

Dotkom

Rekord összegű kártérítést kap a svéd Foreo

2019. november 8. péntek
JunctionX Budapest
red november

Dotkom

Black Friday helyett Red November a Vodafone-nál

2019. november 1. péntek
OTP Simple

Dotkom

Egyre többen vásárolunk mentett kártyaadatokkal

2019. október 31. csütörtök