Connect with us

technokrata

Célba értek az első interaktív asztalok

Samsung-SUR40

Smart home

Célba értek az első interaktív asztalok

Jó hír azoknak, akiknek sok felesleges pénzük van és már rég megrendelték a Samsung interaktív asztalát, a SUR40-et, hogy a dél-koreai cég kiszállította az első példányokat belőle.

A kis asztalkába egy 40 colos, azaz  101 cm-es FULL HD érintő kijelző került, amin a Microsoft Surface 2.0-ás operációs rendszer fut, mely egyébként a Microsoft és a Samy közös munkájának az eredménye.

Ez az interaktív multi-touch asztal egyszerre akár 50 pontot is képes érzékelni, tehát 5 ember tapogathatja minden ujjával egyszerre, nem zavarodik össze. A PixelSense technológia segítségével pedig akár kamera nélkül is felismeri ha például egy telefont helyeztek az asztalra vagy ha az ujjunk helyett a tenyerünket nyomtuk oda. Az asztal alapelve, hogy minden pixel egy infra fényt bocsájt ki, amit a készülék érzékel, ha eltakarják a szenzor elől. Aki azt hiszi, hogy ezen nem lehet családi vacsorákat tartani, nagyot téved, mivel Gorilla Glass üveg védi a kijelzőt.

Aki úgy érzi, hogy nem lenne teljes az élete enélkül a csodás bútor nélkül, 9049 dollárért (ca. 2.212.000 forint) máris hazaviheti. Akinek viszont nem kellenek a lábak, csak a kijelző, az ezzel a megoldással 649 dollárt tud spórolni.



Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák