Connect with us

technokrata

Vízből csinál áramot a svéd találmány

PowerTrekk-iPhone4

Smart home

Vízből csinál áramot a svéd találmány

A PowerTrekk nevű áramgenerátor bármit feltölt, amit USB-n fel lehet tölteni.

Innovatív és zöld kütyü készült a svéd myFC műhelyében, melyet az idei CES-en be is mutattak (előzményként a tavaly Barcelonában megrendezett Mobil World Congress-en debütált először).

A PowerTrekk nevű hordozható töltő a sivatag kivételével (ha csak nem áldozunk fel valamennyi vizet ennek érdekében) bárhol hathatós segítség lehet azoknak a túrázóknak, akiknek esélyük sincs 220-ra dugni okostelefonjukat, GPS-üket vagy egyéb, a túléléshez nélkülözhetetlen USB-s eszközüket. A töltő működési elve a nátrium-szilicid és a víz reakcióbalépésén alapszik, ugyanis a két anyag találkozásakor hidrogén szabadul fel és így nagyjából 4 ceruzaelemnek megfelelő áramot képes leadni a töltő.

Ahhoz, hogy eszközünket fel tudjuk tölteni, nem kell más, mint hogy a kütyü víztartályába vizet töltsünk majd USB-n csatlakoztassuk a telefonunkat, GPS-ünket, stb. .  A nátrium-szilicid ritka anyagnak számít, ennek előállítását a SIGNa Chemistryvégzi egyedül. Mivel a készítők számítanak arra, hogy leginkább a túrafelszereléseknek lesz az alaptartozéka, ezért egy sor olyan jövőbeni behatásra készítették fel a PowerTrekket, ami egy belvárosi kávézóban nem biztos, hogy megtörténne. A töltő nem csak csapvízzel működik, hanem bármilyen vizet használhatunk. Árról nincs szó, viszont a megjelenése idén tavasszal várható.

Powertrekk – How it works from PowerTrekk on Vimeo.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle