Connect with us

technokrata

Nikon DSLR fényképezőgép a CES-en

nikon

Smart home

Nikon DSLR fényképezőgép a CES-en

Nem újdonság a Nikon D4 DSLR fényképezőgépe, de a CES 2012-n is megjelentek vele, így már bárki közelebbről megcsodálhatta a 16 megapixeles csodagépet.

Már jó pár év eltelt a Nikon D3 megjelenése óta, azóta pedig már a D4-et vártuk nagyon. Most itt van ez a full-frame DSLR csoda, és jobb lett, mint vártuk. A várakozásoknak megfelelően 16.2 megapixeles képeket tudunk vele maximálisan készíteni, megnövelt ISO érzékenységgel rendelkezik és telejsen új FX szenzorral rendelkezik.

A videórögzítésének a nagyságva is ugrott egy generációt. Míg az előző verzió csupán 720p-ben (1280×720) és 24 képkocka/másodperc sebességgel készített filmeket, a D4 már 1080p-s 30 fps-es videófelvételre is alkkalmas. Ennek megfelelően alakult a nagytestű DSLR gépnek az árazása is, az alapgép ára 6000 dollár (másfél millió forint), amiről így kijelenthetjük, hogy nagyon drága. Most széleskörűen igyekszik a Nikon megismertetni a néppel a D3-ast, ezért is vitték magukkal a CES-re is, mivel februárban már a boltok polcaira is kerül. A vele készített videó mindenesetre kiváló.

WHY – Nikon D4 Release Video from Corey Rich on Vimeo.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle