Connect with us

Egy DVD-író méretű PC: Lenovo Q180 HTPC

Q180-2L

Smart home

Egy DVD-író méretű PC: Lenovo Q180 HTPC

A Lenovo bemutatta a CES-en legújabb számítógépét, ami valljuk be, nem is olyan rossz. Mediacenternek pedig ideális az IdeaCentre

A Lenovo számtalan újdonsággal lépett a közönség elé a 3 napos elektronikai kiállítás keretében, és most is egy olyan eszközről van szó, ami már régóta létezik, a kínai cég mérnökei pedig olyan szinten újragondolták a koncepciót (szokás szerint), hogy  pestiesen szólva kijelenthetjük: ez nem semmi. A Q180 HTPC-t nem a komoly, gépigényes játékokra tervezték, de nem is ez a cél, ugyanis médiacenternek látta meg a napvilágot, mely lassan elér abba a státuszba, hogy “zsebre vágtam a pécém”.. Az IdeaCenter Q180 alkatrészeit nagyjából egy 22 mm (!) vastag dobozba zsúfolták bele, ami mellet a többi PC ormótlannak tűnik.

Nézzük, mit tudtak a Lenovo mérnökei belezsúfolni a kis egységbe.  A Q180 HTPC szíve egy két magos Intel Atom processzor lett, a grafikáért egy 6450A-s Ati Radeon kártya felel. Memóriából akár 4 GB DDR3-at is belerakhatunk és a legnagyobb modell 750 GB merevlemezzel fog érkezni. A Q180 HTPC-ben nincs optikai meghajtó, ezt a problémát, mint a netbook-oknál már megszokhattuk, USB-n keresztül egy külső író/olvasóval orvosolhatjuk. Persze lehet venni hozzá külön egy Blu-ray lejátszót, amit USB 3.0-án keresztül csatlakoztathatjuk a PC-hez, ráadásul azzal sem kell foglalkozni, hogy eláll a Q180 HTPC-től, mivel a PC talpát megfordítva máris két egységnek van hely. A televíziónkhoz természetesen HDMI-n vagy VGA-n keresztül csatlakozik (a HDMI azért jobb, mert így talán a hang is egy porton keresztül megy a készülékünkre, nem kell külön kábelezni), valamint van benne N-es Wi-fi (150Mb/s), de a hagyományos LAN-csatlakozó felületre sem kell lemondani és még egy Bluetooh is belefért. Az ára most 300 dollár, de ez csak az alapár, amihez még vehetünk külön külső Blu-ray lejátszót és vezetékes billentyűt is.

 

 Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom