Connect with us

Összefogtak a gyártók: egységes Full HD 3D szemüvegek lesznek

7015

Smart home

Összefogtak a gyártók: egységes Full HD 3D szemüvegek lesznek

Összefogott a Sony, a Panasonic és a Samsung. Végre.

A Sony, a Panasonic, a Samsung és az X6D Limited (XPAND 3D) megtartotta első bemutatóját a „Full HD 3D Glasses Initiative” kompatibilitási szabványnak megfelelő 3D kijelzők és a 3D aktív záras szemüvegek témakörében, miután január 3-án bejelentésre került, hogy a fejlesztés elnyerte az International 3D Society „2012 3D Technológiája” díját.

A „Full HD 3D Glasses Initiative” szabvány, amely mind a négy gyártó innovatív eredményeit felhasználja, a rádiófrekvenciás (Bluetooth®) és infravörös kommunikációs protokollt egységesíti a 3D aktív záras szemüvegek és a 3D kijelzők között. Hatókörébe nem csak televíziók, hanem 3D projektorok és az XPAND aktív záras technológiát támogató 3D házimozik is beletartoznak.

A „Full HD 3D Glasses Initiative” szabvány a világ vezető 3D TV gyártóit illetve 3D innovációs cégeit egyesíti annak érdekében, hogy a Full HD 3D kép még tökéletesebb minőségűvé váljon. Az aktív 3D technológia ugyanis lehetővé teszi, hogy a kép mindkét szemhez külön-külön eljusson, az IR protokoll és a Bluetooth® technológia pedig a készülékek és szemüvegek közötti kommunikációt tökéletesíti, vagyis szavatolja a nagyobb mozgásszabadságot televíziózás közben.

A vállalatok két önálló szabványt fejlesztettek ki: egyet a TV/projektor/vezérlő és egyet a 3D-s szemüveg számára, melyek összesen 6 technológiai megoldást egyesítenek. A szabvány részeként az egységesített termékek a piacra kerülés előtt egy szigorú mérési, ellenőrzési programban vesznek részt, amely biztosítja és megerősíti a szemüvegek és kijelzők közötti tökéletes kompatibilitást.

2012. január 3-án került bejelentésre, hogy a „Full HD 3D Glasses Initiative” (FHD3DGI) szabvány elnyerte az International 3D Society „2012 3D Technológiája” („2012 3D Technology Award”) díját. Bővebb információ:Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom