Connect with us

Hoppá! A Samsung visszahozza a csöves erősítőket

CES_2012_DA-E750_L45_s

Smart home

Hoppá! A Samsung visszahozza a csöves erősítőket

Csöves erősítővel rendelkező Hi-Fi rendszereket, különleges dokkolókat és még fejlettebb internetes képességekkel rendelkező Blu-ray lejátszókat mutatott be a Samsung a Consumer Electronics Show-n.

A csöves erősítők visszatérése

A korábban csak a prémium kategóriás audio termékeknél használt csöves erősítőkről a hi-fi rajongók mindig is nagyon jó véleménnyel voltak, mivel szerintük azok sokkal természetesebb hangzást nyújtanak, és kevésbé torzítanak, mint a tranzisztoros modellek. A digitális erősítőknél tiszta a kimenő hang, energiatakarékosak, és kisebb helyre van szükségük. A két típus előnyeit a Samsung technológiai áttörése egyesíti, amely kiemelkedő hangminőséget eredményez. Az elektroncsöveket az előerősítőknél alkalmazzák, míg a teljesítményerősítők digitális technológiát használnak.

A Samsung csöves erősítővel rendelkező audio dokkolója a világ első dokkoló rendszere, amely a Samsung szabadalmaztatott hibrid csöves erősítő technológiáját használja, ugyanakkor egy sor Galaxy S és Apple készüléket is támogat, akár vezetéknélküli kapcsolaton keresztül is (DA-E750 modell). A dokkoló kettős szerkezete révén a Galaxy S okostelefonokkal és az Apple iOS készülékeivel – beleértve az iPodot, az iPhone-okat és az iPadet is – egyaránt kompatibilis. A 2.1 csatornás hangszóróval és beépített, nagy teljesítményű, 100 wattos mélysugárzóval is felszerelt audio dokkoló analóg (kompozit) bemenettel is rendelkezik.

A Samsung DA-E670 audio dokkoló szintén kompatibilis mind a Galaxy S, mind az Apple eszközeivel. A készülék nemcsak nagyszerű hangzást biztosít, de eközben tölti is a készülékek akkumulátorát. A 40 watt teljesítményű, beépített hangszórókkal ellátott dokkolóban integrált mélysugárzó is található, amely sokkal jobban képes visszaadni a mély hangokat, mint a szokványos dokkoló állomások.

Mindkét készülék rendelkezik USB porttal az audio fájloknak pendrive-ról, hordozható zenelejátszóról vagy merevlemezről történő lejátszásához, és az MP3, WMA és WAV fájlformátumokat egyaránt támogatják. Emellett természetesen a hangfájlok vezetéknélküli lejátszása is lehetséges Bluetooth kapcsolaton, valamint Samsung termékeknél az AllShare-en, míg az Apple esetében az Airplayen keresztül.

Hi-Fi rendszerek

A Samsung HT-E6730W az első 7.1 csatornás Blu-ray 3D házimozi rendszer, amely a Samsung szabadalmaztatott hibrid csöves erősítő technológiáját alkalmazza, egyetlen egységen belül kombinálva a csöves és a digitális erősítőt is. A 1330 wattos összteljesítményű rendszer kiemelkedő hangminőséget és a Samsung egyedi 3D surround hangzását kínálja. A forgatható hangsugárzók fölfele is állíthatók, így a visszaverődött hang fölülről éri a hallgatót. A hátsó vezetéknélküli szatellit hangszórók még nagyobb rugalmasságot biztosítanak a rendszer elhelyezését illetően, s szükségtelenné teszik azt, hogy további kábeleket kelljen elrejteni a szobában. Esztétikai szempontból a kecses designt a rendszer elülső részén és tetején látható Samsung elektroncsövek dobják fel, amelyek működés közben világítanak, így kölcsönözve eleganciát a készüléknek. A rendszer hat hangfalat foglal magában: egy középső hangsugárzó a párbeszédekhez, egy nagy méretű, ugyanakkor diszkrét mélysugárzó, két magas hangszóróval ellátott toronysugárzó és két surround sugárzó.

A Samsung HT-E5500W vezetéknélküli 3D Blu-ray házimozi rendszer tökéletes surround hangzást és kiváló videolejátszási minőséget kínál 1080p felbontású Full HD tartalmak esetén. Ez a hat hangsugárzós, 5.1 csatornás rendszer virtuális 7.1 csatornás hangélményt nyújt azáltal, hogy fejlett algoritmussal elemzi a két hátsó hangsugárzó hangját, s ezzel két plusz hangcsatorna érzetét kelti. A házimozi rendszer a Samsung új 3D hangtechnológiájára is épít, amely szinkronizálja a 3D-s audio sávot a képernyőn megjelenő 3D-s mozgással, és függőleges 3D-s térhangzást produkál. A BD Wise Plus funkció automatikusan beállítja a Samsung TV-t, s ezzel mindig optimális képet garantál. A két HDMI 1.4a bemenet lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerűen csatlakoztassák a készüléket egy set-top boxhoz vagy játékkonzolhoz, így egyszerre mindhárom készülékhez kényelmesen hozzáférjenek. Továbbá, egy, az Apple által hitelesített iPod®/iPhone® dokkoló is megtalálható benne, amellyel a felhasználók további kábelek nélkül is hozzáférhetnek saját iTunes gyűjteményükhöz.

A 3D-s Depth Sound hatással büszkélkedő Samsung Surround Sound Bar HW-E550 egy olyan rendszer, amely a legmodernebb audio technológiát virtuális surround hatással ötvözi. A Smart Volume aktív audio monitoring rendszer kiküszöböli a TV- vagy rádió- csatornák váltásakor esetlegesen tapasztalható jelentős hangerő-eltéréseket. A készüléket két HDMI bemenettel és egy HDMI kimenettel is ellátták, így a felhasználók könnyedén rácsatlakoztathatják a Blu-ray lejátszót, a set-top boxot vagy a játékkonzolt. A HDMI Audio Return Channel (ARC) technológia az audio jelet a videocsatlakozón keresztül továbbítja, így szükségtelenné teszi külön audio kábelek használatát. A HW-E550 Bluetooth kapcsolatra is képes, így képes az audio fájlok más Bluetooth-os készülékekről történő vezeték nélküli lejátszására. Az USB port további csatlakoztatási lehetőséget is biztosít.

A készülék elképesztően vékony és kecses. A központi hangsugárzó mindössze 2 kg tömegű, s könnyen a falra szerelhető, ezzel pedig ideális választást jelent azok számára, akik szeretnének helyet felszabadítani a szobájukban. A Samsung szabadalmaztatott kétcsatornás, 5,2/5,8GHz-es vezetéknélküli technológiájával ráadásul nincs szükség vezetékekre a hangrendszer és a mélysugárzó csatlakoztatásához.

A HT-E6730W és a HT-E5500W házimozi rendszer beépített Wi-Fi-vel, teljes értékű web böngészővel, valamint sok száz, a Samsung Apps által biztosított prémium kategóriás alkalmazással érkezik. A felhasználók mindemellett a Facebook-hoz és a Twitterhez is hozzáférhetnek.

Blu-Ray lejátszók

Egy Blu-ray lemeznél alig valamivel nagyobb a BD-ES6000 3D Blu-ray lejátszó, amely a legújabb videotechnológiát és csatlakozási lehetőségeket kínálja egy kisméretű készülékben, miközben a Samsung BD-E6500 3D Blu-ray lejátszó a TV-n kívül további készülékek, például set-top box vagy játékkonzol csatlakoztatását is lehetővé teszi.

A Samsung új, a 2012-es Blu-ray lejátszókba beépített Disc2Digital funkciója révén a felhasználók egyszerűen digitalizálhatják saját DVD gyűjteményüket, s többféle készüléken is „hasznosíthatják” azt otthon és útközben. A vásárlók már regisztrálhatják is saját filmjeiket, s így más készülékekről is gyakorlatilag bárhol és bármikor hozzáférhetnek ezekhez. A felhasználóknak arra is lehetőségük van, hogy a filmeket Blu-ray minőségben is megvásárolják. A Samsung Blu-ray lejátszói beépített Wi-Fi kapcsolattal rendelkeznek, és teljes értékű webböngészőt is kínálnak, így további tartalmakhoz nyújtanak hozzáférést.

A forrásanyag felbontásától függetlenül a 2012-es 3D Blu-ray készülékek nagy teljesítményű videoprocesszora a DVD-ket, a nem HD tartalmakat, de még az alacsony felbontású streaming videokat is képes 1080p felbontású full HD minőségre felkonvertálni. A készülékek emellett egy sor audio formátumot támogatnak, beleértve a Dolby Digital Plus-t / TrueHD-t és a DTS-HD Bitstream Output-ot.

A Samsung egy új távvezérlő alkalmazást is bemutat, amelyet androidos és Apple okostelefonokra is le lehet tölteni. Az alkalmazás MovieNote funkciója azonnali hozzáférést biztosít az éppen játszott filmről szóló részletes információkhoz, többek között az esemény rövid leírásához vagy a színészek és a rendező életrajzi adataihoz. Ha az okostelefont vezeték nélkül csatlakoztatják az otthoni hálózat részét alkotó Samsung Blu-ray lejátszóhoz, az egyszerűen irányíthatóvá válik a mobilon keresztül.

További részletek, videók és képek a termékekről a Samsung mikrosite-ján találhatók: http://www.samsungces.com.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom