Connect with us

technokrata

Pár óráig volt csak világrekorder a Samsung OLED óriástévéje

LG 55 Inch OLED TV_01

Smart home

Pár óráig volt csak világrekorder a Samsung OLED óriástévéje

Az LG is bemutatta a kivételesen éles és természetes színeket megjelenítő, 55 hüvelyk képátlójú OLED tévéjét.

A Samsunggal szinte egy időben mutatta be 55 hüvelyk (140 cm) képátlójú LG OLED TV-jét az idei Szórakoztatóelektronikai kiállításon az LG Electronics. A jövő televíziójának számító készülék a gyártó 4-színű pixel (4-Color Pixels) és színfinomító (Color Refiner) technológiájának, valamint az LG Display fejlett OLED panelének ötvözésével jött létre. Az LG OLED TV lenyűgözően természetes színeket produkál, ráadásul az ára sokkal alacsonyabb, mint amit hagyományos gyártási technológiával el lehetett volna érni.

„Az LG Electronics és az LG Display közötti szoros együttműködés eredményeképpen kifejlesztett termék egyrészt az OLED technológia összes előnyét magában hordozza, másrészt jelentősen alacsonyabb előállítási költséggel készül, mint amit a meglévő OLED gyártási eljárással biztosítani tudnánk.” – nyilatkozta Havis Kwon, az LG Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója. „Az OLED egyértelműen az otthoni szórakoztatóelektronika és tévénézés jövője, ezért az LG rendkívüli erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy ezt az izgalmas technológiát minél több emberrel megismertesse.”

Az LG készülékét a 4-színű pixel (4-Color Pixels) és a színfinomító (Color Refiner) technológia különbözteti meg a többi OLED TV-től. A két technológia együtt természetes és pontos, valamint éles és állandó színeket biztosít. A 4-színű pixel (4-Color Pixels) funkció pontosabb színleképezést tesz lehetővé a négy színből (vörös, zöld, kék és fehér) álló készlet segítségével a többi OLED tévégyártó által használt hagyományos RGB (vörös, zöld és kék) konfigurációhoz képest. A színfinomító funkció nagyobb látószögtartományból is állandó színeket biztosít a színárnyalatokat és színfokozatokat javító és finomító LG algoritmus segítségével. Ezzel ellentétben a többi OLED tévén gyakran tapasztalható drasztikus színárnyalat-változás és rendellenes színtartomány a különböző látószögekből.

A végtelen kontrasztaránnyal rendelkező LG OLED TV élénk színeket és kivételes részletességet nyújt a képernyőn látható kép általános megvilágításától függetlenül. Cserébe a színek és részletek az egész képernyőn kimagaslóan tiszták és élesen maradnak, még sötét megvilágítási jelenetek közben is. Ezeket a színtulajdonságokat technikailag képtelenség előállítani a LED és LCD kijelzőpanelekkel. Ráadásul a LED/LCD kijelzőknél 1000-szer gyorsabb LG OLED TV elmosódás és színelfolyás nélkül, kristálytisztán képes megjeleníteni a mozgóképeket.

Az LG OLED TV esztétikailag is egyedülállót nyújt technológiai kifinomultságának köszönhetően. Az LG vékony és keskeny keretes formavilága letisztult, minimalista külsőt kölcsönöz a készüléknek. Az LG OLED TV könnyedén falra szerelhető 4 milliméteres vastagságának és mindössze 7,5 kg-os súlyának köszönhetően.

Az 55 hüvelyk (140 cm) képátlójú LG OLED TV valószínűleg 2012 második félévétől lesz elérhető, addig a termék specifikációja változhat.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp