Connect with us

technokrata

Mutasd a fülhallgatód, megmondom ki vagy!

sony_xba1234_600x280

Smart home

Mutasd a fülhallgatód, megmondom ki vagy!

A Sony 11 új fülhallgatót mutatott be a CES-en, mindegyik egy-egy zenei irányzathoz ideális, köszönhetően a Balanced Armature-nek.

A Sony 2012-ben 11 féle, különleges gonddal tervezett fejhallgatóval jelentkezik, amelyek az új „Balanced Armature” technológiának köszönhetően a különböző hangsávoknak megfelelően hangolhatók. A finomhangolás, amely eddig csak a HiFi rendszerekben valósulhatott meg, különlegesen telt audioélményt biztosít, mely a különböző zenei stílusokhoz igazítható.
Az új fejhallgatók alappillére a Sony új fejlesztése, a „Balanced Armature” (BA) driver egység. A „Balanced Armature” ultrakönnyű és meglepően kicsi (mérete a hagyományos 13,5mm-es dinamikus egység méretének pusztán a negyede), mégis hihetetlen érzékenységű. A hagyományos dinamikus meghajtókkal ellentétben a BA egység a mély, közép és magas hangsáv tartományaiban rugalmasan hangolható. Sőt, apró mérete lehetővé teszi, hogy egyetlen fejhallgatóba több BA driver is elhelyezésre kerüljön – mint ahogy a HiFi rendszerek is külön mélysugárzóval, csipogóval illetve a középtartományt lefedő hangfalakkal biztosítják a telt hangzást, amelyet a Sony most fejhallgatókkal valósít meg.
A rendkívül kényelmes fülhallgatók zajcsökkentő kialakítása a lejátszott hangok védelmét biztosítja – a tiszta, zajmentes zene csak a fülhallgatóban hallható. Az XBA sorozat egyes tagjait a Sony egyedülálló módon a különböző zenei stílusokhoz alakította.

Sony XBA sorozat:

 

XBA-1
A „Balanced Armature” driverrel rendelkező XBA-1 a kristálytiszta énekhangra helyezi a hangsúlyt.

XBA-2
Az XBA-2 külön drivert (woofer) kapott a mély hangtartomány megjelenítésére, a gazdag, erőteljes basszus hangzásért.

XBA-3
Az XBA-3 harmadik, csipogó (tweeter) drivere a precízen formált magas hangokért felelős.

XBA-4
Az igazi audiofil igényeket a nem kevesebb, mint 4 driverrel rendelkező XBA-4 szolgálja ki: az általános, a mély, a magas és egy önálló, külön basszus driver (az extra mély hangzásért) biztosítja az egyedülálló hanghatást.

XBA-1iP, XBA-2iP, XBA-3iP, XBA-4iP fülhallgatók (iPod/iPhone/iPad)
Azoknak, akik útközben szeretnek zenét hallgatni, az XBA-1iP, XBA-2iP, XBA-3iP, XBA-4iP modellek esetében a lejátszó alapfunkciói könnyedén vezérelhetők. Az integrált mikrofon pedig az iPhone esetében biztosítja a kényelmes telefonálást.

XBA-NC85D fülhallgatók digitális zajcsökkentéssel
Az XBA-NC85D a világ legkisebb, legkönnyebb, digitális zajcsökkentéssel ellátott (DNC) fülhallgatója. A BA driver kis méretének köszönhetően a fülhallgató házában helyet kaphatott egy integrált, energiatakarékos DNC processzor és mikrofon, és egy akku is. Ezzel a helytakarékos megoldással az XBA-NC85D a világ első önálló energiaforrással és digitális zajcsökkentővel rendelkező fülhallgatója. A mesterséges intelligenciát (AI) alkalmazó zajcsökkentés automatikusan elemzi a háttérzajt és csökkenti akár 97,5%-al. Az akku teljesítménye 20 órára elegendő. A fejhallgató kényelmesen, USB-vel tölthető bármely számítógépről.

XBA-BT75 Bluetooth-os fülhallgató
Az XBA-BT75 fülhallgató apró BA driverei és Bluetooth® vevője mind a fülhallgató házában kapott helyet a 3,5 óra zenehallgatásra elegendő energiát biztosító újratölthető akku mellett. Az XBA-NC85D-hoz hasonlóan az önálló energiaforrás miatt nincs szükség a különálló vezérlőegységre illetve tápegységre. A tartozék hordtok egyben ultra-mobil töltőként is funkcionál. 

XBA-S65 sport fülhallgatók
A fül kontúrvonalát precízen követő, kényelmes XBA-S65 részletgazdag, precíz audioélményt nyújt sportolás közben. A vízálló és lemosható fülhallgató driverét hangáteresztő, víztaszító filmréteg védi. Esőben és még az edzés utáni zuhany alatt is bátran használható.

A Sony prémium kategóriájú Balanced Armature technológiával készített fülhallgatói 2012 áprilisától kaphatók.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp