Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt. LG Mouse Scanner – A Szkennegér

egyéb kütyük

Teszt. LG Mouse Scanner – A Szkennegér

Egy szappantartó, ami bármit digitalizál. És a bármi alatt a mindent értjük.

Több számítógép egér variáns létezik, mint ahány csokit Gombóc Artúr életében bármikor is egyszuszra feltudna sorolni, de amikor az ember azt hiszi, hogy már nem tudnak újat mutatni ennél a perifériánál, akkor az LG egy különös hibriddel áll elő. Első ránézésre egy méretesebb szappantartónak tűnik az eszköz, aminek a tetején egy süllyesztett tárcsa van és kilóg az egyik végéből egy hosszú USB kábel. Az LG Mouse Scanner, csúnyábbik nevén az LSM-100 nehéz. Legalább annyira, mintha 4 ceruzalelem lenne benne, ami érthető, hiszen a belsejében nem csak egy egyszerűbb lézeres letapogató van, hanem egy komplett szkennert beleheggesztettek Dél-Koreában.

Amikor épp nem a dollárt vagy az eurót digitalizálja az ember a gépre vele (nem vicc, a fémcsík ellenére is simán nem ismeri fel, hogy illegális és bűntetendő cselekményt követ el az ember, pedig a legtöbb mai szkenner megtagadja a pénz digitalizálását), akkor egy teljesértékű egeret kapunk, csupán annyi a bajom vele, hogy még az én lapát kezeimnek is fárasztó egy idő után a használata. Cserébe viszont fürge. A dobozban (ami kicsit az ezredforduló környékét idézi nekem színvilágával) az egér mellé kapunk egy speciális egéralátétet, ami két rétegből áll, ezek közé rakhatjuk a szkennelni kívánt dokumentumot. Kapunk még egy szütyőt is az egérnek a hordozhatóság miatt és egy CD-t a driverrel. Az illesztőprogram és a szoftver telepítése könnyen ment, maga az LG Smart Scan nevű program pedig teljesen magyar nyelvű.

Digitalizálás indul
Majdnem ugyanúgy, mint a Power kapitányban, szinte minden digitalizálhatunk, ami a kezünk ügyébe kerül. Ehhez nem kell mást tenni, mint a feltelepített szoftver tudatában az egér bal olalán található elülső gombot egyszer megnyomjuk, erre elindul a program és egyből elkezdhetünk kezünkkel végigmenni az adott felületen (igen, manuális a szkennelés, mintha vasalnánk). Fontos, hogy nem szabad felemelni az egeret, mert ha túl sok fényt kap, akkor leáll a digitalizálás és egy pocsék végeredményt kapunk, ergo kezdhetjük előlről az egész műveletet. Ha mégis megvagyunk, akkor ugyanezen gomb megnyomása után beállíthatjuk, hogy mennyi kell nekünk a digitalizált szövegből illetve forgathatunk is rajta, ha a dőlésszög nem a megfelelő.

Ilyenkor a színeken is állíthatunk, úgyhogy teljes lehet az örömünk. Itt meg kell jegyeznem, hogy mivel egy lefogó fólián keresztül történik a szkennelés, sokkal zajosabb képeket kapunk, mintha segédlet nélkül ragasztanánk valamit az asztallapra, ilyenkor viszont sokkal körülményesebb a szkennelés és ebben az esetben a kábel bizony erősen zavaró tényezővé válhat.


Miután leokéztuk a körbevágást, akár be is illeszthetjük egy gombnyomással egy word dokumentumba, de a Megosztás gombra kattintva azonna ki is posztolhatjuk Facebookra vagy csatolhatjuk mellékletként egy email-be.

A mentéssel elmenthetjük szkennelt képünket az összes népszerű képformátumba, vagy akár Word-be, Excell-be vagy PDF-be is. Itt egy példa arra, hogyan működik a szövegfelismerő rendszer:
“Az innovációdíjas Voice Miner™ egyedülálló kombinációja a mesterséges – és az üzleti intelligencia rendszereknek. Ezen megoldás a legmodernebb digitálisan rögzített beszédjel-feldolgozási és érzelemdetektálási technológiákat használja fel. A jellemzők és fonémák detektálására gépi tanuló-algoritmusokat alkalmaz.

A Voice Miner™ rendszer rendszer gépi feldolgozással értékes üzleti információkat állít elö a telefon­beszélgetések rögzített hanganyagaiból. A rendszer alapvető célja az üzleti folyamatok hatékony támogatása, mint például minőségbiztosítás, ügyintéző-értékelés, ügyfélmegtartás, telesales, telemarketing, telefonos követeléskezelés. “

Persze ne felejtsük el beállítani, hogy ismerje a magyar ékezeteket. Ezzel elérkeztünk a legfontosabb ponthoz a programnál, a Beállítások-hoz. Egyrészt itt számos kényelmi funkciót állíthatunk be magunknak, de itt adhatjuk meg, hogy milyen minőségben szkenneljen és milyen minőségben exportáljon, illetve milyen nyelvű szöveget digitalizálunk éppen be, különben előfodulhat, hogy egy magyar nyelvű dokumentumot ékezetek nélkül fog megejelníteni majd a Word. 

Ha nézzük a mindenséget
Innovációból nálam ötösre vizsgázott ez a szkennegér, árban ezért a pénzért viszont multifunkcionális fotónyomtatót kapunk (szkenner-nyomtató-fénymásoló), az is igaz, hogy azt nem vágom egy kis szütyőbe meg a zsebembe. A kábel egy professzionalitásra hajazó szkennegér esetében véleményem szerint felesleges és idegesítő, persze kell a kraft az olvasónak, különben állandóan tölteni kellene a kicsikét és ezen csak egy nagy teljesítményű akkumulátor segíthet. Az egér emellett nagyobb is az átlagnál, mégis hamar meg lehet szokni a használatát. Megfelelő (ha nem kiváló) minőségben digitalizálja be a dokumentumokat és képeket. De aki az elmúlt 20 év összes fotóját szeretné bedigitalizálni, az ne ezzel tegye, inkább vegyen  egy hagyományos digitalizálót. Viszont akinek egy könyvből pár oldal kell és még szerkeszteni is szeretné a szöveget vagy esetleg illusztrációkkal tarkítaná azt, annak bátran ajánlom, hogy nagyjából 24 ezerért szerezzen be magának egyet, mert nem bánja meg.



Szólj hozzá!

További egyéb kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés