Connect with us

technokrata

Színhű monitorok a Samsung palettáján

REVIEW General View

Smart home

Színhű monitorok a Samsung palettáján

A 24 és 27 hüvelykes modellek PLS-paneljének köszönhetően 178 fokos szögben is tökéletes színeket kapunk.

Már Magyarországon is elérhető a Samsung új LED-PLS üzleti monitora, az SA850. A készülék két méretben érkezik: a 24 hüvelykes változat 16:10-es képarányú, 1920×1200 képpont felbontású, míg a 27 hüvelykes SA850 képaránya 16:9, maximális felbontása pedig 2560×1440 képpont.

A PLS-panellel rendelkező SA850 elsősorban a professzionális grafikus felhasználókat célozza meg, ahol a rendkívül nagy felbontás és a kiemelkedő színhűség elsődleges fontosságú. A 100 százalékos sRGB színhűséget biztosító PLS-panel (Plane to Line Switching) extra széles, 178°/178°-os látószöget nyújt, a kép egészét tekintve pedig finom és egyenletes színárnyalatokat jelenít meg. A nagyobbik S27A850D modell egy DisplayPort, kettő Dual Link DVI bemenettel, valamint három USB 3.0 csatlakozóval is rendelkezik, talpa pedig állítható magasságú, dönthető, vízszintesen (swivel) és függőlegesen (pivot) is elforgatható, továbbá a monitor falra is felszerelhető. Csökkentett energiafelhasználásával a készülék megfelel a TCO 5.0 és az Energy Star ajánlásnak is.

A PLS-panel Color Shift Free funkciója a különösen nagy látószögek esetén is egységesebb színárnyalatot biztosít,  szinte teljesen megszüntetve a szín- és képtorzítást. Az új modelleken  ráadásul az oldalról, lentről, vagy föntről történő megtekintés estén is ugyanazzal a fényerővel láthatók a képek, mint szemből.

Az S27A850D beépített Picture-by-Picture (PBP) funkciójának köszönhetően a felhasználó két különböző notebookot vagy számítógépet csatlakoztathat ugyanahhoz a monitorhoz a DisplayPort, vagy a DVI bemeneten keresztül. A különleges funkció lehetővé teszi különböző digitális tartalmak megtekintését egy időben egymás mellett.

“A Samsung nagy hangsúlyt fektet a vállalkozások igényeinek kielégítésére is. Az SA850-es monitor professzionális teljesítményt igénylő irodai környezetben ugyanúgy megállja a helyét, mint szolgáltatócégek, pénzügyi intézmények és grafikus tervezőcégek munkaeszközeként. A monitor termelékenyebb és kényelmesebb munkakörnyezetet biztosít a felhasználók számára, valamint számos eszközzel kompatibilis, így az összekapcsolhatóság sem jelent problémát többé” – mondta Jeong-Hwan Kim, a Samsung Electronics monitorok értékesítéséért és marketingjéért felelős csoportjának alelnöke.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák