Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megvan az 50 millió Canon EOS

Smart home

Megvan az 50 millió Canon EOS

Elkészült az 50 milliomodik EOS tükörreflexes fényképezőgép és a 70 milliomodik EF objektív.

A Canon bejelentette, hogy elkészült a vállalat 50 milliomodik EOS sorozatú tükörreflexes fényképezőgépe, illetve 2011 októberének végére várhatóan elkészül a 70 milliomodik EF objektív is.

„Az EOS rendszer fejlesztése során a meghatározó szempont az volt, hogy vezető szintű teljesítményt biztosítsunk az ügyfeleink számára. Az EOS rendszerek és EF objektívek iránti folyamatos kereslet bizonyítja termékeink minőségét, amelyeket a különböző szintű gyakorlattal rendelkező fényképészek számára ajánlunk” – mondta Rainer Fuehres, a Canon Europe fogyasztói képalkotásért felelős vezetője.

1987-től gyártják

Az EOS („Electro Optical System”) rendszer gyártása 1987-ben, az EOS 650 tükörreflexes fényképezőgéppel kezdődött, a Canon Inc. fukusimai üzemében. Ez a modell volt a világon az első fényképezőgép, amelyben elektronikus bajonett rendszert használtak. Az elmúlt 25 év során a Canon az EOS rendszer fejlesztésével a legfejlettebb technológiákat és kiemelkedő képminőséget biztosította a különböző szintű – a kezdőktől a hivatásosig – fényképészeknek számára.

A vállalat az EOS sorozat bevezetése után mindössze két évvel, 1989-ben bemutatta legprofesszionálisabb tükörreflexes gépét, az EOS-1 modellt. 1997-ben – az EOS sorozat megjelenésének 10. évfordulóján – elkészült a 10 milliomodik modell, 2003-ra pedig a gyártás elérte a 20 millió darabot. Ez nagyrészt a kis tömegű és kompakt EOS 500 1993-as megjelenésének és a 2000-ben kiadott EOS D30 modellnek volt köszönhető.

Az elmúlt 25 év technológiai fejlesztései közé tartozott a vállalat piacvezető, nagy teljesítményű DIGIC digitális képfeldolgozó processzora, valamint a saját fejlesztésű CMOS érzékelők, amelyek egyedülálló képminőséget biztosítanak a felhasználók számára. Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhető, hogy a Canon 2007 decemberében – a sorozat fennállásának 20. évfordulóján – elérte a 30 milliós darabszámot, majd 2010 májusában elkészült a 40 milliomodik fényképezőgép is. A következő, 50 milliós mérföldkövet 2011 szeptemberében érte el a vállalat. Ez volt az eddigi leggyorsabb termelést mutató időszak az EOS termékcsalád történetében, amelyet a mindössze egy év és négy hónap alatt gyártott újabb tízmillió fényképezőgép is bizonyít.

A Canon az 50 milliomodik EOS sorozatú fényképezőgép gyártását az EOS-1D X modell bevezetésével ünnepli. Az új, következő generációs professzionális digitális tükörreflexes gép a sebesség, a felbontás és a képminőség ideális és páratlan kombinációját nyújtja a hivatásos fényképészek számára.

70 millió objektív

Az EOS tükörreflexes fényképezőgépekhez készült, cserélhető EF objektívsorozatának gyártása – az első EOS sorozatú tükörreflexes fényképezőgéppel egy időben – 1987-ben kezdődött a vállalat utsunomiyai üzemében. Az EF objektívek termékcsaládja minden helyzetben egyedülálló rugalmasságot biztosít, és mára több mint 60 különböző objektívet kínál a felhasználók számára.

A termékcsalád a gyártás kezdete óta számos új technológiát tartalmaz, többek között a világ első ultrahangos motorral (USM) működő objektívjét, valamint a képstabilizátor (IS) technológiát. Az ilyen újítások magasabb szintű teljesítményt biztosítottak a felhasználók számára, ezért az EF objektívek gyártása gyors ütemben nőtt: a darabszám 1995-ben elérte a 10 milliót, 2001-ben pedig a 20 milliót.

2006-ban elkészült a 30 milliomodik objektív, a 40 milliós darabszámot pedig mindössze két évvel később, 2008 áprilisában érte el a vállalat. Az EOS sorozat növekvő népszerűségének köszönhetően 2009 decemberében elkészült az 50 milliomodik, majd 2011 januárjában a 60 milliomodik darab. 2011. októberben – mindössze kilenc hónap után – a vállalat eléri a következő 10 millió darabos ciklust, ezáltal a 70 milliós mérföldkövet. A fejlődés többek között az olyan, legmodernebb technológiával készült termékeknek köszönhető, mint az új EF 8-15 mmf/4L Fisheye USM. Ez a világ első1 halszem zoom objektívje, amely 180°-os látószögben rögzít kör téglalap alakú képeket.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés