Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egységes okostévék: együttműködik az LG, a PHILIPS és a SHARP

Smart home

Egységes okostévék: együttműködik az LG, a PHILIPS és a SHARP

Tovább egyszerűsödik az okostévé alkalmazások fejlesztése és felhasználása.

Az LG, a Philips és a Sharp megegyeztek abban, hogy okostévéikhez egységes technológiai követelményeket határoznak meg olyan nyílt szabványok esetére, mint a HTML5, CE-HTML és HbbTV. Az együttműködés első lépéseként az SDK (Software Development Kit) eszközkészlet első, béta változatát mutatják be. Ezzel a szoftverrel a tartalomfejlesztőknek elég egyetlen alkalmazást fejleszteni, amely több okostévén is futtatható, kezdve az LG, a Philips és a Sharp Aquos Net+ készülékeivel.

A kezdeményezéssel leegyszerűsödik az alkalmazások fejlesztése és felhasználása, amely kétség kívül lendületet ad az egész okostévé iparágnak. Jelenleg az alkalmazásfejlesztők rengeteg időt és energiát fordítanak arra, hogy applikációikat különböző platformokon teszteljék, hogy azok használhatóak legyenek több készüléken is. A folyamatok leegyszerűsítésével a lefejlesztett tartalmakhoz több fogyasztó férhet hozzá és a fejlesztők több időt fordíthatnak alkalmazások létrehozására, például a zenei szolgáltatásokra, a játékokra, a közösségi hálózati funkciókra és az online elérhető filmekre.

„Az együttműködés egy igazi vízválasztó az okostévék rövid történetében.” − nyilatkozta Havis Kwon, az LG Electronics Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója „A két okostévé gyártóval kötözz megállapodás egy jelentős lépés egy olyan dinamikus és innovatív alkalmazáspiac megteremtéséhez, amely az okostelefonok esetében már jól működik.”

Az LG, a Philips és a Sharp más okostévé gyártókat és alkalmazásfejlesztőket is vár, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez és ötleteikkel tegyék egyszerűbbé a fejlesztés folyamatát.

A közös SDK (Software Development Kit) béta változata október elejétől lesz elérhető.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés