Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: Samsung SyncMaster CA550 Central Station

Smart home

Teszt: Samsung SyncMaster CA550 Central Station

A Samsungtól kaptuk kipróbálásra a SyncMaster CA550 típusjelzésű 23 collos hub-monitor, mely azon felül, hogy rendkívül kecses, okos is: 4 db 3.0-ás USB elosztóval rendelkezik, hangkimenet van rajta és Firewire eszközt is tud kezelni.

A FULL HD felbontást kezelni képes LED-es kijelző leginkább egy univerzális laptop dokkolóhoz hasonlítható: bármilyen notebookot HDMI, vagy hagyományos DSUB monitorkimeneten rákötve, egy USB porton keresztüli csatlakozással gyakorlatilag átveszi gépünktől a képet és a hangot, sőt további külső meghajtók, vagy egyéb eszközök csatlakoztatására, töltésére is lehetőséget ad.

Nagyon szép

A tesztünk során megállapítottuk, hogy a készülék maga gyönyörű: többeknek megakadt a szeme a szerkesztőségbe látogatván az új jövevényen, és emiatt is meglehetősen fájó szívvel kötöttük le a teszthét végén a kis 11 collos laptopról a kijelzőt.

A monitor első ránézésre annyiban különbözik hagyományos társaitól, hogy a talpa kicsit masszívabb, nem véletlenül: ebbe van beleépítve minden okosság. Itt kétoldalt 2-2 db 3.0-ás USB csatlakozót találunk, egy FireWire portot, egy mini jack csatlakozót, hátul pedig a laptoppal való összekötésre szolgáló csatlakozási lehetőségen túl egy hálózati LAN csatlakozót és magát a tápkábel helyét leljük fel.

A monitor állványának elülső részén érintőgombok sorakoznak, melyek a menüben történő navigációt segítik: itt a kép élességét, színeket tudjuk tetszés szerint testreszabni, illetve külön piros pont, hogy a képernyő úgynevezett ECO módja is itt aktiválható, mely leginkább a fényerő csökkentésével próbál nekünk pénzt, a Földnek pedig némi széndioxid kibocsátást megmenteni.

Használtuk

A csatlakoztatás előtt a gyártó honlapjáról letöltöttük a képernyő driverét, annak érdekében, hogy valamennyi funkcióját meg tudjuk lesni a Samsung által csak Central Station-nek is hívott ketyerének. Ennek ellenére azonban el kell, hogy mondjuk: a monitor színei szépek, de nem közelítik meg az általunk használt Sony VGH-TZ150-es laptop LED-es kijelzőjének minőségét. Kipróbáltuk több gépen, HDMI-n, DSUB csatlakozáson keresztül is, és valamiért a kijelző több színbeállítással sem adta vissza azt a vizuális élményt, mint amit vártunk.

Ergonómiailag azonban telitalálat a kijelző: végre nem kell minden laptop vásárlásnál 30-40.000 Ft-okat kidobni az utána szinte eladhatatlan dokkolóra, nem kell „gazdálkodnunk” a jobb esetben a laptopon rendelkezésünkre álló 2-3 USB porttal: csak rádugjuk az USB és monitorkábelt a monitorra és onnantól kezdve akár már egy teljes billentyűs, egeres, iPhone töltős, külső vinyókkal felturbózott munkaállomás előtt érezhetjük magunkat. A művelet talán annyival bonyolultabb egy dokkolásnál, hogy itt kábelt, abból is kettőt kell bedugunk a laptopba, ahelyett, hogy egy állványra rátennénk a gépet.

Megéri

Jelenlegi bruttó 80.000 Ft-os ár körül lehet kapni a monitort, mely ár-értékben teljesen reális.  Színeiben nem grafikus programokra van tervezve, hétköznapi használatra annál inkább. LED-es technológiájának és a beépített, általunk aktiválható ECO módnak köszönhetően energiát sem eszik sokat, és az íróasztalból is csak igen kevés helyet foglal el. Mindenképpen ajánljuk.

 



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés