Connect with us

technokrata

NMHH: javul a digitális földfelszíni műsorszórás elérhetősége

tvantenna

Smart home

NMHH: javul a digitális földfelszíni műsorszórás elérhetősége

Módosította a digitális földfelszíni televíziós és rádiós műsorszóró hálózatok üzemeltetési jogosultságára vonatkozó megállapodást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), valamint az Antenna Hungária részben annak érdekében, hogy javítsák a digitális földfelszíni műsorszórás elérhetőségét.

Az NMHH pénteki közleménye szerint a módosítást a hatóság elnöke, Szalai Annamária, valamint az Antenna Hungária Csoport (AH) vezetői írták alá a héten.

A 2008 szeptemberében megkötött hatósági szerződéseken azért változtattak, hogy elősegítsék a digitális átállás végrehajtását, javítsák a digitális földfelszíni műsorszórás elérhetőségét, valamint tovább élénkítsék a televíziós műsorterjesztési platformok közötti versenyt, ami magasabb színvonalú szolgáltatást nyújt az ügyfeleknek.

A digitális földfelszíni televíziós hálózatok kiépítésének ütemezésével kapcsolatban az AH a korábbi szerződésben foglaltakon túl további, például az adóhálózattal kapcsolatos fejlesztéseket vállalt. Az új megállapodás a cég számára lehetőséget ad arra is, hogy tovább bővítse műsorkínálatát.

A közlemény szerint a két fél megállapodott arról is, hogy szorosan együttműködnek az analóg lekapcsolási stratégia végrehajtása során. A cél az, hogy a lekapcsolásban érintett háztartások ne maradjanak ingyenes televíziózási lehetőség nélkül.

 

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák