Connect with us

technokrata

A Nintendo Wii jó hatással van az egészségre

06wii-fit

Smart home

A Nintendo Wii jó hatással van az egészségre

Connecticuti kutatók kimutatták, hogy a Wii Fit hatékony testmozgást tesz lehetővé a krónikus obstruktív tüdőbetegségben (COPD) szenvedő betegek számára, és mivel élvezetes elfoglaltság, a betegek nagyobb valószínűséggel használják.

”Tanulmányunkból az derült ki, hogy a COPD-s betegek viszonylag nagy százalékban nyújtották maximális teljesítményüket a 3-5 perces Wii Fit gyakorlatok során, ami arra utal, hogy az eszköz hatékony otthoni edzést tesz lehetővé a COPD-s betegek számára” – számolt be Jeffrey Albores, a Connecticut Egyetem munkatársa.

A kutatás eredményeit az ATS 2011 Nemzetközi Konferencián teszik közzé Denverben.

A rendszeres edzés a teljes izomtónus növelése és a szív-tüdő egészségének javítása révén tesz jót a COPD-s betegeknek. A rendszeres otthoni edzésre azonban nehéz rávenni a betegeket, különösen azért, mert a COPD-s páciensek mozgástoleranciája korlátozott. Ha olyan edzésmódszert sikerül találni, amelyet a beteg élvez, sikeresebben rá lehet venni a rendszeres mozgásra.

A Nintendo 2007-ben bemutatott terméke, a Wii Fit tornagyakorlatokat és játékokat, többek között jógát, egyensúlyi és erőgyakorlatokat, valamint aerob tevékenységeket tartalmaz. Az eszközt a fizioterapeuták használják annak érdekében, hogy otthoni testmozgásra ösztönözzék pácienseiket.

A kísérlet során Dr. Albores munkatársaival öt COPD-s beteget vizsgált. Az edzés előtt szabványos járásvizsgálattal megállapították az egyes személyek maximális terhelhetőségét, és megmérték a pulzusszámot, az oxigénfogyasztást és a légzési tényezőket. Az edzést követően az eredmények azt mutatták, hogy a COPD-s betegek maximális teljesítményük 60-70 százalékát nyújtották a 3-5 perces Wii Fit gyakorlatok alatt, ami viszonylag magas értéknek számít.

Bár a Wii Fit hasonló gyakorlatok elvégzését teszi lehetővé, mint a hagyományos rehabilitációs központokban, Dr. Albores hangsúlyozta, hogy további kutatásokra lesz szükség annak megállapításához, hogy a Wii valóban növeli-e a betegek hajlandóságát az otthoni rendszeres edzésre.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd