Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Nintendo Wii jó hatással van az egészségre

Smart home

A Nintendo Wii jó hatással van az egészségre

Connecticuti kutatók kimutatták, hogy a Wii Fit hatékony testmozgást tesz lehetővé a krónikus obstruktív tüdőbetegségben (COPD) szenvedő betegek számára, és mivel élvezetes elfoglaltság, a betegek nagyobb valószínűséggel használják.

”Tanulmányunkból az derült ki, hogy a COPD-s betegek viszonylag nagy százalékban nyújtották maximális teljesítményüket a 3-5 perces Wii Fit gyakorlatok során, ami arra utal, hogy az eszköz hatékony otthoni edzést tesz lehetővé a COPD-s betegek számára” – számolt be Jeffrey Albores, a Connecticut Egyetem munkatársa.

A kutatás eredményeit az ATS 2011 Nemzetközi Konferencián teszik közzé Denverben.

A rendszeres edzés a teljes izomtónus növelése és a szív-tüdő egészségének javítása révén tesz jót a COPD-s betegeknek. A rendszeres otthoni edzésre azonban nehéz rávenni a betegeket, különösen azért, mert a COPD-s páciensek mozgástoleranciája korlátozott. Ha olyan edzésmódszert sikerül találni, amelyet a beteg élvez, sikeresebben rá lehet venni a rendszeres mozgásra.

A Nintendo 2007-ben bemutatott terméke, a Wii Fit tornagyakorlatokat és játékokat, többek között jógát, egyensúlyi és erőgyakorlatokat, valamint aerob tevékenységeket tartalmaz. Az eszközt a fizioterapeuták használják annak érdekében, hogy otthoni testmozgásra ösztönözzék pácienseiket.

A kísérlet során Dr. Albores munkatársaival öt COPD-s beteget vizsgált. Az edzés előtt szabványos járásvizsgálattal megállapították az egyes személyek maximális terhelhetőségét, és megmérték a pulzusszámot, az oxigénfogyasztást és a légzési tényezőket. Az edzést követően az eredmények azt mutatták, hogy a COPD-s betegek maximális teljesítményük 60-70 százalékát nyújtották a 3-5 perces Wii Fit gyakorlatok alatt, ami viszonylag magas értéknek számít.

Bár a Wii Fit hasonló gyakorlatok elvégzését teszi lehetővé, mint a hagyományos rehabilitációs központokban, Dr. Albores hangsúlyozta, hogy további kutatásokra lesz szükség annak megállapításához, hogy a Wii valóban növeli-e a betegek hajlandóságát az otthoni rendszeres edzésre.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés