Connect with us

technokrata

Világújdonság az elektromos szemüveg

emPower-Electronic-Glasses-1-thumb-450x178

Smart home

Világújdonság az elektromos szemüveg

Látszólag csak egyszerű lencsék, mégis forradalmasíthatják a szemüvegpiacot. Az emPower nevű találmány segíthet a bifokális szemüveget viselőknek, hogy messzebbre lássanak, és olvasni is hosszabb ideig tudjanak.

A világon először az emPower rendelkezik elektromos lencsékkel, amelyek vékony sugárban tartalmaznak folyékony kristályt, mely megváltoztatja a központot így erősítve a fókuszt. A bifokális szemüveget viselők minden bizonnyal ismerik azt a kellemetlen érzést, amely akkor fogja el őket, amikor sokáig lefelé néznek. Az emPower használata esetén ilyenkor csak meg kell kicsit bökni a keretet, és máris aktiválódik az olvasási funkció.

”A szemüveg minden dioptriában kapható, és változatos, divatos formában dobjuk őket piacra” – nyilatkozták találmány gyártója, a PixelOptics munkatársai. A lencséket a Nemzetközi Szemészeti Kiállításon mutatták be New York-ban, és várhatóan nyáron fognak kereskedelmi forgalomba kerülni.

Egy nyolcórás feltöltéssel két-három napig lesz működőképes a szemüveg akkumulátora. A keret háromféle beállításra képes – automatikus, kézi vezérlés be- illetve kikapcsolva -, így a viselője teljesen az ellenőrzése alatt tudja tartani működését. Kifejlesztése 12 évig tartott.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd