Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újfajta játékélményt ígér a Nintendo

Smart home

Újfajta játékélményt ígér a Nintendo

A mozgásérzékelő már lerágott csont, de van még puskapor a japánok tarsolyában.

2012-ben érkezik a Wii következő generációja. Jelenleg ez minden, amit hivatalos forrásból, a Nintendo-tól tudni lehet, mivel a japán vállalat egyelőre többet nem árult el az egykor valódi forradalmat kirobbantó konzoljának utódjáról. A Wii megjelenésének idején is elavult volt már, ami a grafikus megjelenítést illeti, azonban olyat tudott, amit riválisai az elmúlt év végéig nem: mozgásérzékelő vezérléssel látták el. Így nem a megszokott módon kellett iráényítani a rá megjelenő játékokat, hanem igazi, embert próbáló módon. Teniszezés közben adogatáshoz hasonló mozdulatokkal lehetett visszaütni a labdát, horgászjátékban az igazi pecázáshoz hasonló kézmozgással kellett bedobni, majd kihúzni a csalit, és a sor még sokáig folytatható.

Azzal azonban, hogy tavaly mind a Sony, mind a Microsoft előállt saját mozgásérzékelő megoldásaival (Move és Kinect), már ledolgozták a Wiihez képesti hátrányukat, fejlettebb grafikájuknak köszönhetően pedig gyorsan helyben hagyták a casual gamerekre, azaz „eseti játékosokra” építkező masinát, az eladási adatok tekintetében. Érezte is a Nintendo, hogy lépni kell, ezért jelentette be konzoljának következő generációs változatát, mely jelenleg Project Cafe néven fut.

Mivel a japánok hivatalos specifikációval nem álltak még a nyilvánosság elé, ezért csak találgatni lehet, mit hoz majd a jövő nyár a szórakoztatás terén. Gyakorlatilag készpénznek vehető, hogy izmosabb hardverrel lesz felszerelve a masina. Nem kizárt, hogy 1080p felbontású videók lejátszására is képes lesz, ami rögtön HDMI csatlakozót jelent. Ehhez persze kellő kraft kell, amit az IGN szerint egy AMD GPU (a forrás tippje szerint R7000-es) fog szolgáltatni, illetve az IBM hárommagos PowerPC chipkészlete, mely így erősebb lesz, mint az Xbox 360.

Az viszont már kevéssé valószínű, hogy támogatni fogja a sztereoszkóp 3D-s megjelenítést. Bár persze nincsen kizárva, hiszen kézikonzoljai esetében képes volt ebbe az irányba elmozdulni a japán vállalat. Kinézetét tekintve a Super Nintendo Entertainment System (SNES) modernizált változatára fog hasonlítani a Project Cafe, és a Digitimes szerint a tajvani Foxconn fogja gyártani.

A Destructoid szerint hivatalos infók birtokába jutottak, melyek szerint a következő generációs konzol vezérlője nem nagyon hasonlít majd a Wiimote-ra. Ehelyett inkább a hagyományos vezérlőre hajaz az irányítóeszköz, két joystickkel és négy, gyémánt alakban elhelyezett gombbal. Emellett pedig olyan funkcióval bír, mellyel jelenleg egyetlen, a piacon érdekelt cég sem rendelkezik: 6 colos, 1080p felbontású színes érintőképernyővel. Mindazonáltal a jövő nyárra tervezett játékgép támogatni fogja a Wiimote-ot, vagyis visszafelé kompatibilis lesz elődjével.

Kérdéses, mi valósul meg a fentiek közül; hiszen a Nintendo mindig is ismert volt arról, hogy ugyan alacsony áron adja termékeit, de nem a konzoliparban szokásos módon, az előállítási költségek alatt, veszteséggel értékesíti masináit, hanem annyira olcsóra tervezi őket, amennyire csak lehet. Egy érintőképernyős vezérlő ugyanakkor jelentős árnövelő tényező. Csak találgatni lehet, de szakértők a kiszivárgott információkra alapozva 350-400 dollár közé „lövik be” az árcédulát, ami jóval magasabb lesz a Wii induló 250 dolláros áránál.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés