Connect with us

Hirdetés

technokrata

HD videózás táblagépről

Smart home

HD videózás táblagépről

Kicsi a bors, de erős: hazánkban is debütáltak az Acer 7 és 10 colos tabletjei.

Tegnap számoltunk be az Acer legújabb, billentyűzettel is rendelkező táblagépéről, mely a héten mutatkozott be hazánkban (bővebben itt). Emellett két további tablettel is előrukkolt a távol-keleti vállalat, az Iconia Tab A500 és A100 modelljével. Előbbi nagy, 10,1 colos kijelzőt kapott, mely 1280×800 pixeles felbontású látványt tár a felhasználó elé – természetesen érintésérzékeny LCD-ről van szó. Utóbbi „csupán” 7 colos, 1024×600 pixeles felbontású kijelzővel rendelkezik. Mindkét modellt ellátták Dolby Mobile technológiával, mely a dupla hangszórókon a lehetőségekhez képest igyekszik jó hangminőséget nyújtani.

Acer-Iconia-Tab-A100.jpg

Acer Iconia Tab A100

A két készülék számos közös jellemzővel bír. Mindkettőn a Google Android 3.0 Honeycomb operációs rendszer fut, melyet az Acer saját felhasználó felülete egészít ki. Ezenfelül az Acer clear.fi médiamegosztó rendszer is megtalálható előtelepítve az eszközökön, mely az otthoni környezetben levő szórakoztatóelektronikai készülékek multimédiás integrációját teszi lehetővé. Általa a lakásban levő, clear.fi képes eszközök bármelyikén lehetőség nyílik tartalmak megnyitására, lejátszására. Ezt támogatandó, az Acer HDMI csatlakozóval is ellátta a készülékeket, így 1080p, full HD felbontású videotartalmak lejátszására képes mindkét eszköz.

A táblagépek lelkét a kétmagos Nvidia Tegra 2 biztosítja, mely a webes böngészőmegjelenítést is támogatja. Emellett ultra-alacsony energiaszintű (ULP) Nvidia GeForce GPU-val rendelkezik, illetve Flash 10.1 támogatással. Ennek révén képes futtatni játéktermi stílusú játékokat és komplex online 3D-s játékokat is; az élményhez hozzájárul a giroszkópos vezérlés is.

Acer Iconia Tab a500.jpg

Acer Iconia Tab A500

Wi-Fi, opcionálisan 3G illetve Bluetooth 2.1 kapcsolódásra egyaránt képes mindkét eszköz. Az 5 megapixeles hátlapi, valamint az előlapi HD kamera videók rögzítésére, videó csevegéshez vagy fényképezéshez is használható. Az így előállított tartalmak gyorsan fel is tölthetők Facebookra, YouTube-ra és Picasara. Sőt, akár vonalkód leolvasóként is használható.

Az Acer igyekezett egyénire szabni az érintőképernyős felhasználói felületet, melynek köszönhetően a kezdőképernyőn az erőforrások négy csoportba lettek sorolva. A Games Zone-ba kerültek az előtelepített játékok, az eReading alatt könyvek és újságok letöltéséhez, olvasásához szükséges eszközök találhatók, míg a Multimedia csoportosítja mindazon alkalmazásokat, melyek a zenék, videók és fényképek élvezetéhez szükségesek. Végül az SNS a közösségi hálózatért felel: nem csupán Facebook, Twitter hivatkozások találhatók itt, hanem az Acer SocialJogger alkalmazása is, mely segítségével a felhasználó egy felületről nézheti meg, frissítheti vagy írhat bármelyik fiókjába.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés