Connect with us

Hirdetés

technokrata

Táblagép 30 ezer forint alatt

Smart home

Táblagép 30 ezer forint alatt

A briteknél kerül forgalomba először a rekord-olcsó tablet.

Az itthon kevésbé ismert Kogan nemrég dobta piacra Nagy-Britanniában 7 colos képátlójú, Android 2.2 operációs rendszerrel előre telepített mobil eszközét, az Agora tabletet. A szórakoztatóelektronikai eszközöket gyártó vállalat új modellje elsősorban ára miatt érdemel figyelmet: 89 brit fontba, azaz átszámítva körülbelül 27 ezer forintba kerül.

kogan Agora.jpg

Mit kap a vásárló ezért a pénzért? 7 colos kapacitív érintésérzékeny kijelzője 800×480 pixeles felbontással rendelkezik. Ezt a Samsung ARM Cortex A8-as processzorának 1 GHz-es változata hajtja meg, mely alá 512 MB memória dolgozik. Csupán 4 GB belső tárhellyel rendelkezik, de ez ebben az árkategóriában teljességgel elfogadható. Főleg, hogy a felhasználó tovább bővítheti ezt microSD kártyával – igaz, annak sebessége meg sem közelíti az SSD-k adatátviteli tempóját.

A 3600 mAh-s akkumulátorral bíró eszköz 12,4 milliméter vastag, és nem éri el a 40 dekagrammot a mérlegen (egészen pontosan 390 gramm). Nem rendelkezik hátlapi kamerával, de előlapival igen: 1,3 megapixeles optika és egy integrált mikrofon dolgozik azon, hogy a felhasználó videohívásokat kezdeményezhessen és fogadhasson. Emellett ellátták Wi-Fi modullal (b/g), gravitációs gyorsulásérzékelővel, mini USB és mini HDMI porttal. Utóbbi abszolút nem feleslegesen van a készüléken: a fent említett processzor megbirkózik 720p felbontású HD-s videók megjelenítésével is. Érthető tehát, hogy kellemes extraként a vásárló HDMI kábelt is talál a készülék dobozában.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés