Connect with us

Videojátékokkal toboroz az amerikai hadsereg

Smart home

Videojátékokkal toboroz az amerikai hadsereg

Játéktermekkel próbálja vonzóvá tenni a katonaéletet az Egyesült Államok hadserege, mivel egyre kevesebben szeretnének katonaként szolgálni. A gazdasági válság és a növekvő munkanélküliség szintén segíthet olyanokat találni, akikkel pótolhatják az Irakban és Afganisztánban elesetteket.

A hadsereg 12 millió dollárt fordított egy kísérleti központra Philadelphiában, ami egy szálloda előcsarnokából nyíló játékteremhez hasonlít. A központban 60 háborús játékokkal feltöltött számítógép várja az érdeklődőket, akik egy Xbox 360 kontroller segítségével ismerkedhetnek meg a háborús karrierlehetőségekkel.

Olyan termet is kialakítottak a komplexumban, melyben egy szimulátor segítségével egy hatalmas kivetítőn lőhetjük le az ellenséges katonákat egy Apache helikopter gépágyújával vagy egy Humwee-ból kihajolva. A játékban megfáradt potenciális újoncok karosszékekben rockzenét hallgatva pihenhetik ki a fáradalmaikat. A hadsereg több hasonló központ kialakítását tervezi, ha az új toborzóhely sikeresnek bizonyul.

A videójátékokat kedvelő fiatalokat megcélzó központot vezető őrmester Randy Jenning szerint az intézmény segíthet eloszlatni a félreértéseket a katonai pályával kapcsolatban. “Szeretnénk tudatosítani, hogy katonának lenni, nem feltétlenül azt jelenti, hogy valaki egy géppisztollyal a kezében fog ajtókat berúgni. A fegyveres erőknél dolgozók nyolcvan százaléka nem a harci zónákban tevékenykedik”- nyilatkozta a Yahoo News-nak.

Sokan ellenzik a hadsereg új toborzási módszerét. Jesse Hamilton szerint, aki korábban Irakban szolgált, a számítógépes játékok a háborút dicsőítik, szinte semmi közük sincs a valósághoz és félrevezetők. “Azt nem lehet szimulálni, amikor látod a társaidat meghalni”- mondta el a leszerelt katona, aki jelenleg az Iraki Veteránok a Háború Ellen elnevezésű szervezet tagja.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom