Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szingapúri-magyar finanszírozás négy élettudományi kutatási projektnek

Smart home

Szingapúri-magyar finanszírozás négy élettudományi kutatási projektnek

A Szingapúri Tudományos, Technológiai és Kutatási Ügynökség (ASTAR) és a magyar Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) négy élettudományi kutatási projekt támogatásáról hozott döntést az április 23-án tartott, második szingapúri-magyar szimpóziumon. A projektek szingapúri és magyar kutatók együttműködése révén valósulnak majd meg.

A nyertes projekteket az NKTH összesen 244 millió forinttal támogatja (az ASTAR a szingapúri kutatók munkájához ugyanekkora összeggel járul hozzá). A győztes pályaműveket az első, 2008 márciusában tartott tanácskozást követően kiírt pályázatra beérkezett 23 projektjavaslat közül választották ki, olvasható a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal honlapján.

A támogatott projektek a rákgyógyászat, az őssejt-kutatás, az agyvérzéses betegek rehabilitációja és az irányított gyógyszerbevitel területén célozzák meg új, a legmodernebb élettudományi technológiákon alapuló eredmények kutatását és hasznosítását.

Lim Chuan Poh, az ASTAR elnöke szerint “az NKTH és az ASTAR együttműködését megalapozó, közös projektek remekül példázzák a két ország között fennálló tudományos kapcsolatos kiválóságát. A döntés ugyancsak megerősíti kölcsönös elkötelezettségünket az érdemi tudományos együttműködések létrehozása mellett, annak érdekében, hogy egészségünk és életünk minőségén javíthassunk”.

Csopaki Gyula, az NKTH elnöke hozzátette: “Délkelet-Ázsia egy fontos terület, ahová – tradicionális partnereink, mint például Japán, India vagy Kína – szeretnénk kiterjeszteni kapcsolatainkat. Szingapúrban adottak a feltételek ahhoz, hogy közös kutatás-fejlesztési projekteket indíthassunk az itteni kutatókkal; a helyi kormányzat pedig elkötelezett annak érdekében, hogy az országot a világ egyik legfontosabb tudományos és technológiai központjává tegyék.”



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés