Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem lesz VoIP alkalmazás a MarketPlace-en

Smart home

Nem lesz VoIP alkalmazás a MarketPlace-en

A Microsoft Windows MarketPlace for Moible alkalmazásboltban nem lesznek elérhetőek VoIP-alapú hangátvitelre képes programok, a szoftverek nem haladhatják meg a 10 megabájtot, és az alapértelmezett böngészőt se lehet majd lecserélni.

Ezeknek mindegyike szerepel a 12 tiltott alkalmazástípust felsoroló listán, amit a Microsoft tett közzé MarketPlace-re regisztrált fejlesztők számára. A MarketPlace for Mobile a tervek szerint az év második felében fog megjelenni, egy időben a Windows Mobile 6.5-el. A mobilfejlesztők abban reménykednek, hogy az ő platformjukra érkeznek majd a legjobb alkalmazások, figyelemmel követik az új alkalmazásboltok felhasználási feltételeit. Sokaknak nem tetszhetnek a szigorú szabályok, de abban nagy az egyetértés, hogy a helyzet mindenképpen jobb lesz, mint az Apple App Store-nál, ahol tisztázatlan, hogy mi alapján engedélyeznek, vagy tiltanak ki egy alkalmazást.

A most közzétett listának a részét képezik az olyan VoIP-szolgáltatást nyújtó programok, melyek a mobilszolgáltató hálózatán működnének. Ez egy jellemző kitétel a hasonló listákon, mert a szolgáltatók joggal félnek attól, hogy ezek a programok forgalmat vinnének el a telefonbeszélgetésektől. Nagy valószínűséggel ez nem fog vonatkozni a WiFi-t használó alkalmazásokra. E mellett tiltani fogják az olyan programokat, melyek segítségével rivális alkalmazásboltokból lehetne szoftvereket letölteni, vagy lecserélni az alapértelmezett böngészőt, keresőt, vagy médialejátszót. A fejlesztők nem készíthetnek olyan alkalmazást, melynek segítségével meg lehet változtatni a tárcsázó-programot, SMS-szolgáltatást, vagy az MMS interfészt, írta meg a CIO.com.

A Microsoft nemrég kezdte el meghívni a fejlesztőket, hogy regisztráljanak a MarketPlace-re. A cég most az olyan riválisainak eredt a nyomába, mint az Apple, Google, vagy az RIM.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés