Connect with us

Hirdetés

technokrata

Közeleg a CD halála?

Smart home

Közeleg a CD halála?

A több évtizedes múltra visszatekintő CD nemsokára eltűnhet a süllyesztőben.

A high-end kategóriás hi-fi készülékek fejlesztésével és forgalmazásával foglalkozó brit Linn cég bejelentette, hogy a jövő év elején teljesen felhagy a CD lejátszók gyártásával, ami a szakértők szerint egyértelműen annak a jele, hogy a CD korszak szépen lassan a végéhez közeledik.

Érdekesség, hogy az átszámítva több száz ezer, illetve több millió forintos árú hi-fiket gyártó cég a jó öreg bakelit (vinyl) lemezjátszókkal továbbra is foglalkozni kíván, mert az audiofil vásárlók mind a mai napig igen is igénylik ezeket a termékeket. A bakelit tehát megmarad, ezenkívül pedig a digitális lejátszókra és a streaming technológiára kíván fókuszálni a cég, mely egyébként idén már több digitális készüléket adott el, mint CD lejátszót.

A Philips által szabadalmaztatott CD-k (Compact Disc) először 1982-ben tűntek fel a piacon, és a kazetták, valamint a bakelit lemezek felváltására szánták őket. A technológia mostanság fokozatosan visszaszorul, melynek ékes bizonyítéka, hogy az Egyesült Királyságban 2008-ban eladott mintegy 137 millió zenei albumból már több mint 10 milliót nem CD-n, hanem az internetről letöltve vásároltak meg. Kiemelendő, hogy ez csupán a legális letöltések száma, vagyis a valós letöltési mennyiség ennél jelentősen nagyobb.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés