Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyen lehet SMS-ezni egy iPhone alkalmazással

Smart home

Ingyen lehet SMS-ezni egy iPhone alkalmazással

Egy nemrégiben bemutatott App Store alkalmazás ingyenes SMS küldési lehetőséget kínál a felhasználókak, csak a reklámokat kell elviselniük.

A TextPlus segítségével korlátlan mennyiségű szöveges üzenetet lehet kiküldeni iPhone-ról, és iPod Touch-ról. Ez a Gogii első alkalmazása, amibe a Kleiner Perkins Caufield & Byers iFund részlege 5,2 millió dollárt fektetett. Miután a felhasználók letöltik a programot, el is kezdhetik írni SMS-eiket. A cég az üzenetekért a számlát az AT&T-nek fizeti, és a felhasználóknak hirdetéseket helyez el.

A textPlus júniusi megjelenése óta havonta 800 ezren használják, több mint 80 millió üzenetet küldtek vele az emberek, jelenleg napi 1,6 millió körül. Ez a cégnek komoly összegekbe kerül, és a Gogii vezérigazgatója, Scott Lahman meg is erősítette, hogy a reklámok nem fedezik a költségeket. Lahman szerint a terméküknek van néhány előnye, ami lehetővé fogja tenni, hogy több pénzt hozzanak ki a hirdetéses modellből. A felhasználóik kétharmada tinédzser, akiknek a fő kommunikációs csatornája az SMS.

“A hirdetők már régóta törik a fejüket, hogyan érhetnék el ezt a korcsoportot” – mondta el Lahman. “Most itt a lehetőség”. A tervek szerint többféle modellt is ki fognak próbálni. A lehetséges tervek között szerepel egy prémium verzió megjelentetése extra funkciókkal, mely fizetős lenne. A cég piackutatást kíván végezni felhasználói között, hogy milyen hirdetési megoldások lennének elfogadhatóak számukra. A cég reményei szerint sikerül majd megállapodnia a mobilszolgáltatókkal, hogy az SMS-díjak fizetése helyett osztozzanak meg a hirdetési bevételeken, írta meg a New York Times.

A cég alapítói korábban egy fizetős mobiljátékokat gyártó céget hoztak létre, a Jamdat Mobile-t, melyet sikeresen eladtak az Electronic Arts-nak 680 millió dollárért 2006-ban.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés