Connect with us

Hirdetés

technokrata

Idén is kialszanak egy órára a fények

Smart home

Idén is kialszanak egy órára a fények

Arra kéri az embereket a World Wild Fund for Nature természetvédő szervezet, hogy szombaton egy órára kapcsolják le a villanyt. A kezdeményezés célja, hogy felhívják a döntéshozók figyelmét a környezetvédelem fontosságára – írja az Sg.hu.

A Föld Órája nevű akció szervezői idén március 28-án, szombaton ismét arra kérik azokat, akik egyetértenek a céljaikkal, hogy helyi idők szerint 20 óra 30 perces kezdettel, kapcsolják le a villanyt és az elektromos árammal működő berendezéseket a lakásukban egy órára. A WWF szerint az ilyen globális civil megmozdulások nyomást gyakorolhatnak a döntéshozókra a környezet megóvása érdekében és felhívják az emberek figyelmét a klímaváltozás veszélyeire.

Az idei akcióban 83 ország összesen 2398 városa vesz majd részt. A két éve indult kezdeményezés hatására 2007-ben 2,2 millió család és üzleti vállalkozás kapcsolta le a villanyokat egy órára, egy évvel később pedig már több mint 100 millió ember követte a példájukat. Tavaly a Golden Gate híd, a római Colosseum, illetve Budapesten a Vár és a Lánchíd is sötétbe borult – derül ki az SG.hu informatikai magazin írásából.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés