Connect with us

Hirdetés

technokrata

HP szuperszámítógép segíti a Széchenyi István Egyetem kutatóit

Smart home

HP szuperszámítógép segíti a Széchenyi István Egyetem kutatóit

A Széchenyi István Egyetemen végzett kutató-fejlesztő munkákat mostantól egy HP szuperszámítógép is segíti, jelentette be a HP Magyarország Kft.

Az új fejlesztésű berendezés teljesítménye 1,248 teraflopos, azaz ennyi lebegőpontos művelet elvégzésére képes másodpercenként. Ez körülbelül 200 asztali számítógép számítási kapacitásával egyezik meg. Ennek ellenére a gép elfér egy íróasztal alatt, és nem igényel speciális hűtést sem. A számítógépben összesen 26 darab 3 GHz-es négymagos Intel Xeon 5400 processzor található, 208 gigabájt memória mellett. A rendszer paraméterei ellenére viszonylag kis igényű, 16 személyi számítógép ugyanennyi áramot fogyaszt.

A jól tervezett adatáramlás és a rugalmasan terhelhető számítási kapacitás együttesen nagyságrendekkel kisebb idő alatt teszi lehetővé nagy számításigényű elméleti, mérnöki és szimulációs feladatok megoldását, így az egyetem-ipar együttműködésében most futó projektek problémamegoldását is. A Széchenyi István Egyetem a Rába és az Audi számára is végzett mérnöki, illetve áramlástani vizsgálatokat. A beruházásban a HP Magyarország és a Delta Informatika vett részt, az anyagi forrást a Széchenyi István Egyetem sikeres K+F pályázata biztosította.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés