Connect with us

Hirdetés

technokrata

Halláskárosodáshoz vezethet a hangos MP3 lejátszó

Smart home

Halláskárosodáshoz vezethet a hangos MP3 lejátszó

Az Európai Bizottság által szervezett brüsszeli konferencián a fiatalok zenehallgatási szokásairól volt szó. 10 millió európai fiatal hallása van veszélyben azért, mert túl hangosan hallgatja napi több órán keresztül az MP3 lejátszóját.

Hozzávetőlegesen 10 millió európai fiatal hallása van veszélyben, mert túl hangosan hallgatják az MP3 lejátszójukat, hangzott el az Európai Bizottság által szervezett brüsszeli konferencián, melyen a nemrég azonosított egészségügyi veszélyekről volt szó. A zenehallgatók 5-10 százaléka akár maradandó halláskárosodást szenvedhet, ha naponta egy óránál tovább hallgatják a lejátszójukat. A tudomány legújabb módszereivel sem lehet segíteni a halláskárosodáson, csak hallókészülékkel – adta hírül a Reuters.

A konferencián felmerült többek közt, hogy a kijelzőn olvasható legyen egy figyelmeztetés, ha a felhasználó túl hangosra állítja az MP3 lejátszóját. A Playstation Portable (PSP) konzol termékeinek a fülhallgatóiban a hangszóró felett egy vékony papírlap van, ami az egészségkárosító szintet fogja vissza, azonban a lapocskát könnyű szerrel el lehet távolítani.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés