Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fluoroszkópiás röntgenérzékelőt fejlesztett a Canon

Smart home

Fluoroszkópiás röntgenérzékelőt fejlesztett a Canon

A Canon bejelentett egy új, hordozható, síkképernyős DR (digitális radiográfia) rendszert, mellyel belép be az orvosi fluoroszkópiai eszközök piacára. A rendszer dinamikus röntgenképek megtekintése mellett állóképek rögzítésére is alkalmas.

A Canon 1998-ban dobta piacra a világ első állóképes DR rendszerét a CXDI-11 rendszert. A vállalat az elmúlt tíz évben a síkképernyős technológia kilenc generációját mutatta be különféle termékekben: beleértve az álló és univerzális állványokban, valamint képalkotó asztalokban használható DR-érzékelőket, továbbá a hordozható DR-érzékelőket. Az új rendszer fejlesztésével a cég átlép a dinamikus képalkotási piacra.

A Canon a CXDI radiográfiai sorozat figyelemreméltó képminőségére és sebességére építve kompakt és könnyű DR rendszert fejlesztett ki. Az új prototípus szokványos álló röntgenképeket rögzít a mellkasi területről és a végtagokról, ezen kívül lehetőséget nyújt “röntgen-fluoroszkópiára” is. Így a radiográfusok dinamikus képeken figyelhetik meg például az emésztőrendszer belső szerveit, és optimálisan időzíthetik az állóképek rögzítését. A jelenlegi vállalati fejlesztések várhatóan 2009 második felére jelennek meg a kereskedelmi forgalomban.

A fluoroszkópiás és radiografikus képek rögzítésére is alkalmas rendszer fejlesztésének, így a röntgen DR rendszerek termékcsaládja bővítésének célja a Canon piaci jelenlétének növelése, valamint az orvostudományi intézetek digitalizálás és szoftveres diagnosztikai leolvasás irányába mutató fejlődésének elősegítése. Így a Canon a nagyobb diagnosztikai segítség és a hatékony gyógyítási eljárások révén továbbra is támogatja az orvosi közösséget.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés