Connect with us

Elindult a Cisco tanév

Smart home

Elindult a Cisco tanév

A 2009/2010-es tanévben Magyarországon több mint 2500 tanuló kezdi meg tanulmányait a Cisco Hálózati Akadémiákon, ahol e-learning alapú, magas színvonalú elméleti és gyakorlati képzés keretében sajátíthatják el a legújabb hálózati informatikai ismereteket, és szerezhetnek versenyképes szakmát. Évről évre egyre többen vesznek részt a programban, az elmúlt tanévben már több mint 1100 diák fejezte be eredményesen tanulmányait.

A piaci igényeket látva egyre több oktatási intézmény ismeri fel a hálózati informatikai képzés jelentőségét. A magyarországi Cisco Hálózati Akadémia keretében jelenleg közel 100 oktatási intézmény nyújt hálózati ismereteket, többségében szakközépiskolák és felnőttképző intézmények, de a mérnökszintű képzés megjelenésével a program iránt érdeklődő felsőoktatási intézmények száma is folyamatosan növekszik.

Az akadémiai program dinamikus fejlődése azt jelzi, hogy a hálózati informatika területén egyre többen szeretnék a nemzetközi szakmai porondon is elismert és keresett minősítéssel megszerezni vagy megújítani ismereteiket. Az informatikai technológia gyorsütemű fejlődését nem egyszerű követni, és a munkaerőpiacon tapasztalható szakmai elvárásoknak sem könnyű megfelelni, ezért a fiatalok egyre inkább fogékonyak az új képzési lehetőségek iránt.

A Cisco Hálózati Akadémia tananyaga nemcsak a számítógépes hálózatokkal kapcsolatos ismereteket tartalmazza. Idén több mint 600 diák kapcsolódott be az “IT Essentials” nevű, számítógépes alapismereteket nyújtó tanfolyamokba is, amely az informatikai rendszergazdák és számítógépszerelők számára nyújt ismereteket.

A Cisco Hálózati Akadémia képzési portfoliója illeszkedik a megújult OKJ képzési rendszerhez is. Több, az idei évben megjelenő szakképesítés, rész-szakképesítés és szakmai ág tartalmához tökéletesen illeszkednek a Cisco Hálózati Akadémia új tananyagai. A megújult OKJ-ben is megjelennek például olyan új szakmák, mint az informatikai rendszergazda, informatikai hálózattelepítő és -üzemeltető, IT biztonság technikus, IT kereskedő, számítógéprendszer karbantartó, számítógépszerelő, stb.

A nyár elején végzett közel 750 diák elsősorban a CCNA (Cisco Certified Networking Associate) alapképzésben vett részt, ezen felül 54 hallgató az alapképzést követő mérnökszintű (CCNP) szintet is eredményesen teljesítette.

Az idei év új tananyagának megjelenését különösen nagy várakozás és érdeklődés kíséri. Ilyen többek között a CCNA Security képzés, amely az informatikai hálózatbiztonság témakörében nyújt naprakész ismereteket a Cisco Hálózati Akadémia képzési rendszerébe bekapcsolódó diákok számára.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő