Connect with us

technokrata

Elindult a Cisco tanév

Smart home

Elindult a Cisco tanév

A 2009/2010-es tanévben Magyarországon több mint 2500 tanuló kezdi meg tanulmányait a Cisco Hálózati Akadémiákon, ahol e-learning alapú, magas színvonalú elméleti és gyakorlati képzés keretében sajátíthatják el a legújabb hálózati informatikai ismereteket, és szerezhetnek versenyképes szakmát. Évről évre egyre többen vesznek részt a programban, az elmúlt tanévben már több mint 1100 diák fejezte be eredményesen tanulmányait.

A piaci igényeket látva egyre több oktatási intézmény ismeri fel a hálózati informatikai képzés jelentőségét. A magyarországi Cisco Hálózati Akadémia keretében jelenleg közel 100 oktatási intézmény nyújt hálózati ismereteket, többségében szakközépiskolák és felnőttképző intézmények, de a mérnökszintű képzés megjelenésével a program iránt érdeklődő felsőoktatási intézmények száma is folyamatosan növekszik.

Az akadémiai program dinamikus fejlődése azt jelzi, hogy a hálózati informatika területén egyre többen szeretnék a nemzetközi szakmai porondon is elismert és keresett minősítéssel megszerezni vagy megújítani ismereteiket. Az informatikai technológia gyorsütemű fejlődését nem egyszerű követni, és a munkaerőpiacon tapasztalható szakmai elvárásoknak sem könnyű megfelelni, ezért a fiatalok egyre inkább fogékonyak az új képzési lehetőségek iránt.

A Cisco Hálózati Akadémia tananyaga nemcsak a számítógépes hálózatokkal kapcsolatos ismereteket tartalmazza. Idén több mint 600 diák kapcsolódott be az “IT Essentials” nevű, számítógépes alapismereteket nyújtó tanfolyamokba is, amely az informatikai rendszergazdák és számítógépszerelők számára nyújt ismereteket.

A Cisco Hálózati Akadémia képzési portfoliója illeszkedik a megújult OKJ képzési rendszerhez is. Több, az idei évben megjelenő szakképesítés, rész-szakképesítés és szakmai ág tartalmához tökéletesen illeszkednek a Cisco Hálózati Akadémia új tananyagai. A megújult OKJ-ben is megjelennek például olyan új szakmák, mint az informatikai rendszergazda, informatikai hálózattelepítő és -üzemeltető, IT biztonság technikus, IT kereskedő, számítógéprendszer karbantartó, számítógépszerelő, stb.

A nyár elején végzett közel 750 diák elsősorban a CCNA (Cisco Certified Networking Associate) alapképzésben vett részt, ezen felül 54 hallgató az alapképzést követő mérnökszintű (CCNP) szintet is eredményesen teljesítette.

Az idei év új tananyagának megjelenését különösen nagy várakozás és érdeklődés kíséri. Ilyen többek között a CCNA Security képzés, amely az informatikai hálózatbiztonság témakörében nyújt naprakész ismereteket a Cisco Hálózati Akadémia képzési rendszerébe bekapcsolódó diákok számára.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom